lunes, 20 de julio de 2020

El Dia, edició dilluns 21 de setembre de 1.936, pàg. 3


HAN ARRIBAT DIVERSOS ARTICLES A LA NOSTRA CIUTAT.

L'actiu Comitè de Proveïments comunica a tots els comerciants de queviures que ha arribat una important partida de sal i també dos camions d'arròs.

També ha arribat una expedició de 8.000 quilos de patates; 50 caixes de formatge de bola; 10 caixes de formatge per a ratllar; 20 quilos de mantega en blocs de 5 quilos; 50. quilos de mantega en blocs de mig quilo i 30 quilos de pastilles de mantega de 100 grams. Així mateix han arribat un vagó de blat de moro, altre de segó i altre de segonet.

Tots aquests articles han estat tramesos per les Comissions que el Comitè de Proveïments té desplaçades en diversos llocs de Catalunya.

Tots els comerciants a qui interessi fer comandes d’algun dels articles mencionats, poden passar a fer-la efectiva a l'al·ludit Comitè i, seguidament, li serà servida.

GRAN MÍTING SOCIALISTA, AL TEATRE ALEGRIA.

Demà, dimarts, ales deu de la nit, el Partit Socialista Unificat de Terrassa, celebrarà un gran míting al Teatre Alegria.

En el mateix parlaran els oradors Joan Parramón. Miquel Valdés i Joan Camorera. L'acte serà radiat; per l’emissora local.

SOCORS ROIG INTERNACIONAL.

Divendres passat, ai vespre, es celebrà en el local “d'Amics de les Arts" una reunió, a la qual foren invitades totes les entitats polítiques i socials, per tal d'ésser assabentades de la gran eficàcia del dit organisme per a l'ajut de tots en general.

ELS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Avui, la nostra Cuina ha rebut els donatius següents:

Ramon Berenguer, 5 quilos de pa; Josep Prat, 6 quilos i mig de tomàquets i albergínies i dels germans Rusinyol, Daura, Graells i altres companys de caça, 19 conills.

NOTA PREGADA.

Ens comunica la casa Macias que davant de dificultats sorgides a darrera hora ha quedat en suspens la creació de la forma Cooperativa que s'anava a realitzar en la dita casa.

Com a conseqüència restarà el dit establiment en la mateixa organització que fins ara, i com sempre a disposició de la seva clientela.

UNA VÍCTIMA DE L'ALCOHOL.

L'ambulant Jaume Ulloa, de 38 anys, a dos quarts de sis d'ahir a la tarda, fou assistit pel doctor Duran, de torn al Centre Mèdic, d'un fort atac d'alcoholisme. EL Ulloa fou recollit a la via pública per uns transeünts, que als primers instants el cregueren víctima d'un atac de feridura.

Una volta assistit, ingressà al Quarteret Municipal d'on ha estat alliberat aquesta matinada, després de dormir la mona.

ACCIDENT DE CIRCULACIÓ.

En el carrer de Manuel Azaña, davant mateix de la fàbrica Marcet, a tres quarts de nou de la nit del passat dissabte, el cotxe matrícula de Barcelona número 50.240, va envestir al igual matrícula número 6.727, ambdós al servei de les milícies populars.

Sortosament, malgrat la violència del xoc demostrada pels seriosos desperfectes soferts pels vehicles, no s'hagué de lamentar cap desgràcia personal.

MOSSEGAT PER UN GOS.

EL nen de 6 anys. Daniel Castells, domiciliat al carrer de Jodis, 107, a dos quarts de set de la tarda d'ahir fou mossegat per un gos a la via pública, quan juntament amb els seus familiars es dirigia a casa seva.

Va ésser assistit al Dispensari pel doctor Duran. Sofria unes ferides a la galta dreta.

S'ha cursat la corresponent denúncia al Jutjat Municipal.

ASSISTIT AL DISPENSARI.

A conseqüència d'haver-se clavat un clau a la planta del peu esquerre, a les set de la tarda d'ahir el xaval de 7 anys. Ferran Tapioles, amb domicili al carrer de Pi i Margall, 75, va ésser assistit al Dispensari pel doctor Duran.

UNA GESTA QUE DONA MAL RESULTAT.

El jove de 21 anys, Josep Gil, domiciliat al carrer d’Emili Soler, Caserna de la Guàrdia Nacional Republicana, a les quatre de la tarda d'ahir fou assistit al Dispensari Municipal de cremades de segon grau a les mans i colze esquerre. Va produir-se-les amb l'accelerat fregadís d una corda en baixar des d'una alçària de 30 metres.

No hay comentarios: