miércoles, 1 de julio de 2020

La Veu de Catalunya, 6 de setembre de 1.936, pàg. 8


El Comitè d’Indústria Local, atenent-se a l’ordre dictada pel Conseller d’Economia i Serveis Públics─ Consell d’Economia─ fa avinent:

a) En el termini de quatre dies, tots els importadors, magatzemistes i negociants de carbons, venen obligats a lliurar a aquest Comitè una relació jurada, per triplicat, de les existències de carbó vegetal, cok de gas, cok de pila, cok metal·lúrgic, linguits, antracita, hulla, i de qualsevol qualitat de carbó, amb detallada especificació de llur procedència, ultra el nom de la mina, si aquesta fos espanyola.

b) Els consumidors de qualsevol classe de carbó, si tinguessin una qualitat igual o superior a 5.000 quilos, venen obligats, de la mateixa manera, a presentar una relació de les seves existències en la forma esmentada en l’apartat anterior.

c) Els industrials que consumeixin carbó de qualsevol classe, venen també obligats a indicar la existència que actualment posseeixen i, també, han d’indicar la quantitat diària que precisen i la quantitat de carbó que correntment usen.

d) Qualsevol falsejament en aquestes declaracions o l’incompliment de llur presentació, serà punit amb les sancions màximes.

Com sigui que, possiblement, part de la Indústria local caldrà que es dediqui a la fabricació de determinats articles per al front de guerra, El Comitè d’Indústria fa avinen que queden intervingudes pel dit Comitè totes les llanes per carda, blanques i pardes, i també totes les punxes del mateix color; per tant, la contractació i circulació d’aquestes matèries no es podrà fer sense l’aval del Comitè.

Ha marxat cap a València una comissió del Comitè local de Proveïments per tal de portar a Terrassa una crescuda partida de caps d’aviram.

També, el dit Comitè, té desplaçada una altra comissió a Lleida, la qual està encarregada de portar a terme les corresponents gestions, perquè siguin trameses a Terrassa unes tones de sucre.

Arribaren a Terrassa els companys i milicians que partiren  amb la segona expedició de provisions per al front d’Aragó. Organitzada pel Centre Catalanista Republicà.

Els expedicionaris, en llur retorn, han explicat la satisfacció amb que son acollits aquests donatius del poble per part dels valents milicians terrassencs que lluiten al front per la Llibertat.

El viatge s’ha realitzat sense contratemps.

No hay comentarios: