jueves, 30 de julio de 2020

El Dia, edició dimarts 29 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


MÉS MILICIANS CAP A ARAGÓ.

A la una d'aquesta matinada, han passat per l'estació del Nord de la localitat dos trens especials que conduïen, aproximadament, dos milers de milicians als fronts d'Aragó.

En el decurs de la parada que, han fet a l'estació local, els braus milicians han estat obsequiats amb menjar i tabac.

Aquestes forces, que han anat a engrossir les que lluiten en terres aragoneses, anaven perfectament armades.

ARRIBADA DE REFUGIATS D'IRUN.

Demà, a les 12 del migdia, arribarà al local del S. R. I., Avinguda 11 de Setembre, enfront de l'estació del tramvia, la primera expedició de 40 refugiats procedents d’Irun que es desplacen per a ésser atesos a Terrassa amb l'ajut de totes les forces antifeixistes.

EL FESTIVAL QUE PREPAREN ELS AGENTS DE VIGILÀNCIA I LA GUARDIA D'ASSALT.

En els aparadors de la casa Vídua Serra, del Raval de Fermí Galan. s'hi troben exposats els molts objectes que els comerciants terrassencs han lliurat a la Comissaria de Policia, amb destí a la tómbola que a profit dels Hospitals de Sang i Milícies Antifeixistes organitzen les dites forces, juntament amb la guàrdia nacional republicana que hi presta, la seva col·laboració, la qual tómbola s'instal·larà a la Rambla d'Egara, el dia 7 del vinent setembre, data assenyalada per a la celebració del festival.

També prossegueixen activament els assaigs de les obres teatrals que en el dit dia es representaran al Teatre Alegria. El notable conjunt d'artistes amateurs que actuarà, posarà en escena l'obra de caràcter social "Juan José" i també la molt interessant comèdia "Cobardías".

Així mateix col·laborarà a la festa la Banda Municipal, la rondalla del Centre Aragonès local, amb els seus comptadors, i augmentada amb elements de la rondalla aragonesa que vingué a les Olimpíades Populars.

L'organització d'aquest gran festival és perfecta. No és difícil augurar un èxit i més encara tenint en compte la finalitat altruista de l'acte.

La Comissió organitzadora ens prega fem públic que a la Comissaria es continuen rebent donatius per a la tómbola.

PER A LA INSTAL·LACIÓ DE RÀDIO ALS COTXES-AMBULÀNCIA.

Ha estat ja oberta la inscripció patrocinada per la Secció de Terrassa del Sindicat Nacional Ferroviari de la U. G. T., per recollir cabals a fi d'instal·lar la ràdio en els cotxes-ambulància que diàriament traslladen els ferits de guerra i malalts des del front d'Aragó a Barcelona.

Creiem que tots els ciutadans voldran col·laborar a aquesta humanitària obra de procurar alleujar en el possible la situació dels nostres braus milicians.

DE L'OBERTURA DE LES ESCOLES.

D'acord amb la consigna “ni un sol infant sense escola", que d'una manera ben pública ha llençat al carrer l'Escola Nova Unificada, i seguint el pla que aquest Consell s'ha traçat s'obriran a partir del dia 1 d'octubre, ultra els Grups Escolars i els Parvularis que ja funcionaven, les següents escoles:

Escola Ramon Llull.
Escoles Turó Park.
Escoles Galileu Rambla.
Escola Unitària núm.2.
Escola Verdaguer (nois).
Escola Zona.
Escola ex-monges del carrer del Vall i Escola ex-monges del carrer Major de Sant Pere.

Com es pot comprovar, s'han habilitat ja per a l'ensenyament alguns dels estatges de les ex-escoles confessionals. En data ben propera, prèvies les necessàries modificacions, s'obriran tots aquells altres locals incautats per aquesta Delegació Comarcal, i destinats a l'ensenyament. Regularitzada d'aquesta manera, amb caràcter provisional, la vida escolar terrassenca el Consell de l'Escola Nova Unificada podrà lliurar-se de ple a la profunda reorganització que ha de sofrir l'ensenyança, d'acord amb els seus postulats
.
AVÍS ALS FAMILIARS DELS MILICIANS D'ESQUERRA REPUBLICANA.

Es posa a coneixement dels familiars dels milicians d'E. R. de C. al front, que demà es pagaran els salaris corresponents, a l’estatge de l'entitat i hores de 10 a 1 del matí i de 4 a 7 de la tarda.

A TOTS ELS TREBALLADORS DE L'ENSENYAMENT.

Els treballadors de l'ensenyament, en tots els graus i especialitats, de la Comarca del Vallès Occidental, s'han constituït en Federació Comarcal de Treballadors de l'Ensenyança F. E. T. E. (U. G. T.) i acoblats en les cinc seccions següents: mestres oficials. mestres privats, tècnics í professors auxiliars, acadèmies i auxiliars.

Aquesta entitat filial de la U G. T., pel seu caire professional ha de facilitar personal tècnic al Comitè d'Escola Nova Unificada (CE.N.U). i és per això que recordem als afiliats que no negligeixin d'omplir una fitxa d'oferta de treball en les oficines sindicals del carrer Cremat, 27, pral.

No hay comentarios: