miércoles, 15 de julio de 2020

La Veu de Catalunya, 17 de setembre de 1.936, pàg. 9


Es celebrà al Teatre Principal el festival organitzat pel Centre Aragonès, a benefici de les Milícies Antifeixistes. La vetllada, tant musicalment com teatralment, aconseguí un exitàs.

El públic s’hi abocà d’una tal manera, que feu precís la repetició del programa l’endemà.

«Nuestra Natacha», interpretada d’una forma perfecta pel quadre escènic del Centre Obrer Aragonès de Barcelona, fou ovacionada càlidament. També foren molt aplaudits els integrants de la rondalla del Centre Aragonès i els de la de l’Ebre del Centre Obrer Aragonès.

Estanislau Tarin, baríton que, acompanyat al piano pel mestre Armengol, cantà unes romances, també va recollir nombroses ovacions.

El final de festa el constituïa l’actuació del millor conjunt de cantadors i balladors d’Aragó, que actuaren sota la direcció del mestre Marian Cebollero. A cada «jota» ballada amb peculiar donaire i a cada final d’estrofa cantada, el públic aplaudia entusiàsticament els artistes.

Després d’una setmana d’aguts sofriments, deixà d’existir a l’Hospital civil número 1 de Tortosa, el company Heribert Sal·lari i Bescompte, domiciliat a Terrassa. Prou li foren aplicats tots els auxilis de la ciència moderna, però malgrat tot, el terrassenc Sal·lari ha mort.

Sal·lari resultà greument ferit en l’accident automobilístic ocorregut a la sortida del poble de Perelló, en el qual perdé la vida el camarada Aulet i Vilalta.

Tan prompte com es sabé el fatal desenllaç, l’ambulància de la Creu Roja local marxà a Tortosa a cercar el cadàver.

El cos de l’infortunat Sal·lari, ha estat exposat, en capella ardent, al local de la C.N.T., lloc d’on sortí l’enterrament.

Nombrós públic acompanyà a la seva darrera estada el cadàver. Han assistit a l’acte del sepeli, representacions de la C.N.T., en els rengles de la qual militava el finat, de la U.G.T., del P.O.U.M., Esquerra Republicana de Catalunya, guàrdia nacional d’assalt, policia, guàrdia municipal, etc.

Davant l’Escola Industrial s’ha acomiadat el dol.

Reposi en pau el company Heribert Sal·lari i Bescompte.

No hay comentarios: