domingo, 12 de julio de 2020

El Dia, edició dimarts 15 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


EL TREBALL ASSIDU DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

S’ha desplaçat a Portbou una Comissió del Comitè Local de Proveïments a l’objecte de tramitar prop de la duana que no retingui una important partida de gallines que allà es troba deturada.

Així mateix, amb cotxe, una altra Comissió s’ha personat a Barcelona, per tal de carregar una partida de xocolata destinada a la nostra ciutat.

Actualment, el Comitè de Proveïments està efectuant el repartiment de sucre als comerciants que han fet efectives llurs comandes.

AVÍS DEL COMITÈ D’INCAUTACIÓ.

El Comitè d’Incautació posa a coneixement públic que a comptar d'aquesta data posa a la venda els mobiliaris incautats.

PERQUE ELS MILICIANS MARXIN MÉS BEN EQUIPATS POSSIBLE.

El Comitè d’Ajut de la nostra ciutat, recomana a totes les organitzacions de Terrassa que, abans de partir al front llurs milicians, passin aquests pel Comitè de referència a l’objecte d’equipar-los convenientment de roba interior.

IMPORTANT AVÍS DE LA DELEGACIÓ LOCAL DE LA F.E.T.E.

La Delegació d’auxiliars de la F.E.T.E de Terrassa convoca tots els professors auxiliars, subalterns i similars, que venen dedicant-se a l’ensenyament, per a una reunió que tindrà lloc dijous dia 17, a les dotze en el local de la Acadèmia Cots (Cremat,27), fent-los avinent que de no assistir-hi i no enquadrar-se dins les normes vigents, no podran continuar exercint llur professió.

JA ESTAN SOCIALITZATS ELS SERVEIS DE POMPES FÚNEBRES.

Amb l'aprovació del Comitè d'Enllaç Antifeixista d'aquesta localitat, des del dia d'avui, queden socialitzats els serveis de Pompes Fúnebres a la nostra ciutat.

A la vegada s'adverteix al públic que pels avisos que siguin necessaris per als dits serveis, ha d'avisar-se, de moment, al domicili següent:

Carrer Francesc Ascaso, 4.
(Abans Alcalà Zamora) Telèfon. 1926.

L’HORARI DE VISITES EN EL NOSTRE HOSPITAL.

Per a millor ordre del règim interior de l’Hospital i per conveniència dels propis malalts que hi són assistits. L’Administració del dit establiment ha fixat les següents hores de visita:

Tots els dies de 2 a 4 de la tarda; els dijous i diumenges, a més de 10 a 11 del matí.

Com sigui que la reglamentació de visites en tots els establiments d’aquesta naturalesa és imprescindible necessitat per a l’eficàcia de la missió que els ha estat encomanada es prega a tots els ciutadans que s’abstinguin en absolut de fer-hi cap fora de les hores assenyalades.

BONA INICIATIVA.

La Unió General de Treballadors de la nostra ciutat, organitzarà una recapta a l’objecte d’instal·lar ràdio a les dues ambulàncies que efectuen el servei Tardienta-Barcelona i viceversa.

EL GEST ELOGIABLE D'UNA ACTRIU.

Un grup de companys de, la veïna-ciutat de Sabadell, dissabte a la nit va obsequiar amb un ram de flors a la primera actriu de "Nuestra Natacha", senyora Callejas en prova d'admiració a la magnífica labor que realitzà en l'obra que va representar-se a profit de les Milícies Antifeixistes al Teatre Principal, com sabem els nostres lectors.

La senyora Callejas va agrair la deferència i va manifestar que ella dipositaria el ram al carrer de Santa Madrona, al lloc on va caure mort Francesc Ascaso.

FESTIVAL PRO-VÍCTIMES DEL FEIXISME AL TEATRE PRINCIPAL.

S. C. Joventut Terrassenca, ha organitzat per al proper .divendres dia 18, a les deu de la nit, un festival en fil que prendran part les diverses seccions de l'entitat: Conjunt coral, Ballets, Rítmica i Teatre.

El prestigi que gaudeix l'esmentada" entitat, fa creure que aquest festival serà agradable, als assistents i profitós per a la causa de tots.

ELS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Heus ací la llista de donatius d'avui:

Associació Evangèlica Baptista, 100 quilos d'arròs: Amador Lluch, 1 sac de mongetes.

VENEDOR DE PERIODICS LESIONAT.

A conseqüència d’haver caigut de l’escalinata del Mercat de la Independència que dona al carrer de Manuel Azaña, lloc on té instal·lada la seva parada de venda de diaris, el noi de 12 anys Francesc Latorre amb domicili al carrer de la Cisterna, 14 baixos, fou assistit ahir al Dispensari Mèdic, d’una forta contusió al genoll dret.

INFANT AMB CREMADES.

En el seu domicili, carrer d'Escudé, 32, a la tarda d'ahir, l'infant de 2 anys, Ramon Josep, s'hi trobava jugant amb un altre xavalet un xic més gran que ell. Quan s'empaitaven per la cuina aquest darrer donà una involuntària empenta al primer, fent-lo caure de cul al foc.

En Josep resultà amb cremades de segon grau a l’anca esquerra, les quals li foren curades al Centre Mèdic pel facultatiu de torn.

SINDICAT DE TREBALLADORS SANITARIS.

Per a avui, dimarts, a les 10 de la nit, en el local de la U. L. de S. O. (U. G. T.), Milícies Catalanes, 48, queden convocats lots els metges, farmacèutics, llevadores i practicants, per anar a la constitució definitiva del Sindicat de Treballadors Sanitaris (U.G.T.)

SINDICAT DE CARBONERS.

Per tal d'anar definitivament a la constitució del Sindical, es convoquen tots els companys carboners a la reunió que tindrà lloc avui dimarts, a les 7 de la tarda en el local social de la U.L.de S.O. (U.G.T).

A TOTS ELS PORTERS, SERENOS I CONSERGES.

A les 3 de la tarda de demà dimecres, dia 10 es celebrarà una reunió de tots els porters i serenos de fàbrica i similars, i conserges d'entitats, per tal d'anar a la constitució definitiva de l'organisme sindical que agrupi tots els elements dispersos d’aquest gremi.

La reunió tindrà lloc en el saló d’actes de la Unió Local de Sindicats Obrers (U.G.T.) Milícies Catalanes, 48.

REUNIÓ EXTRAORDINARIA DE FORNERS.

El Sindical d'Obrers Flequers de la U. G. T, ha convocat reunió general extraordinària dels seus afiliats per a demà, dimecres, dia 16, a les 8 del vespre, en el local social de la U.G.T., Milícies Catalanes, 48. (Ex-Círcol Egarenc).

No hay comentarios: