domingo, 5 de julio de 2020

La Veu de Catalunya, 10 de setembre de 1.936, pàg. 9


A la carretera de la Roca, a conseqüència d’haver patinat les rodes del cotxe, va anar-se a estrellat contra un arbre un auto conduit pel compatrici senyor Ramon Santacana, portant com a passatgera la seva esposa Marta Marcet i Pujol, la seva cunyada senyoreta Mercè Marcet i Pujol i el promès d’aquesta, Josep Domingo, tots ells domiciliats a Terrassa. Els tres primers al carrer Sant Valentí, 143, i al de Sant Francesc el Domingo. Aquest darrer, malgrat la violència de la topada, va resultar il·lès, però no el senyor Santacana i les dues senyores.
Tots tres foren assistits de primera intenció a l’Hospital de Mataró, d’on foren recollits més tard per l’ambulància de la Creu Roja local i traslladats a l’Hospital de Terrassa.
El senyor Santacana sofreix una forta contusió l pit. La seva esposa, masegament general i probable fractura d’una costella. La senyoreta Mercè Marcet també sofreix contusions i ferides incises en diverses parts del cos.
Del local de la U.G.T., lloc on s’instal·là la capella ardent del compatrici Jaume Aulet i Vilalta, que morí víctima d’accident.
El taüt anava escortat per milicians armats de la U.G.T. Hi assistiren les autoritats, Banda Municipal, representacions de la U.G.T., C.N.T., E.R. de C., P.O.U.M, P.S.U.C., federals, guàrdies d’assalt, guàrdia nacional, guàrdia municipal. Creu Roja, bombers i nombrosíssim públic.
Darrera del cotxe mortuori, en ordenada formació, hi anaven les dones, conduint les corones dedicades al difunt. Totes eren de flors naturals, i n’hi havia de la U.G.T., Associació d’Empleats i Tècnics, E,R, de C. i Comitè d’Enllaç.
La comitiva acompanyà el fèretre fins al Passeig, lloc on s’efectuà l’acomiadament. Totes les forces i seguici desfilaren davant el taüt amb el puny enlaire.
El desgraciat Aulet rebé sepultura al Cementiri Nou, en el nínxol veí al del company Vilanova, de la C.N.T., també mort en un accident.
Tots els mestres particulars que encara no han passat per les oficines de l’Escola Nova Unificada (Masia Freixa) son pregats de presentar-se tot seguit per tal de formular la declaració jurada reglamentària.
El Col·legi d’Agents Comercials (U.G.T.) prega els seus afiliats no deixin de visitar i oferir a llur clients les matèries o productes que representin, complint les disposicions del Comitè d’Industria car una comprovació de mancament a l’esmentada disposició, obligaria a prendre mesures tan radicals com desagradables.
Francesc Mata, de 12 anys, habitant al carrer Girona, 151, va presentar-se al Dispensari, on li curaren una extensa ferida al cap aplicant-li tres punts de sutura.
Segons manifestacions de l’accidentat, la lesió li fou produïda per un cop de roc que un xaval desconegut d’ell, va tirar-li al carrer de Blasco de Garay.
El fet ha estat denunciat al Jutjat Municipal.
La noia de 13 anys, Francesca Bertran, amb domicili al carrer de la Cisterna, 70, va personar-se al Dispensari Mèdic perquè li fos curada una ferida incisa al llavi superior resultat d’una caiguda soferta a la via pública.
També per haver caigut, el jove de 17 anys, Josep Pérez i Ciurana, va produir-se una distensió a la regió ràdio-carpiana.
Fou assistit al Dispensari Mèdic passant després a casa seva, Garcia Humet, 88.
Per part del Comitè local de Proveïments, ha estat enviada una circular als Comitès dels pobles del districte, perquè es posin d’acord amb els representants que hi enviarà per a tractar del proveïment de farina de la ciutat.
El Comitè de Proveïments comunica a tots els comerciants que ha arribat una partida de moresc, una altra de segó y una tercera de segonet.
Als comerciants a qui interessi, poden fer les comandes a les Oficines del dit Comitè.

No hay comentarios: