martes, 21 de julio de 2020

El Dia, edició dimecres 23 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


EL MÍTING SOCIALISTA D’AHIR A L’ALEGRIA.

La manca de temps ens impedeix de facilitar avui al lector la ressenya de l’Important míting celebrat anit a l’Alegria, organitzat pel Partit Socialista Unificat de Catalunya.

Ho farem en la vinent edició.

UN GEST LLOABLE.

Els obrers de la casa Puntimalla S. A, s'han emprès pel seu compte la confecció de 400 suèters, destinats als fronts de lluita aragonesos.

Es elogiable per tots conceptes el gest altruista d'aquests companys.

ACCIDENT AUTOMOBILISTIC :: DOS FERITS.

En el quilòmetre 9 de la carretera de Martorell, a les cinc de la tarda d’ahir, s’estimbà un camió carregat de vi, matrícula de Barcelona, el qual procedia de la veïna ciutat de Sabadell. El conductor del vehicle, anomenat Segimon Comabella, de 23 anys, casat i el seu acompanyant Joaquim Pibernat, de 57, també casat ambdós residents a Sabadell als carrers Menéndez 59, i Puig i Cadafalch, 51, respectivament, resultaren lesionats de poca consideració, malgrat la parencositat de l’accident.

La Creu Roja local, que fou avisada des de la caseta del guarda consums de la dita Carretera, va personar-se seguidament al lloc de l’accident i traslladà els ferits al Dispensari Mèdic, on foren assistits pel doctor Claveria, que es trobava de torn.

El primer sofria una ferida incisa al terç mig del braç dret i una forta contusió al genoll esquerre. El Pibernat, presentava una contusió a la regió mal·leolar dreta i excoriacions a la cama esquerra.

DIUMENGE, AL PARC MUNICIPAL.

Diumenge, dia 27, a les 4 de la tarda, tindrà lloc al Parc Municipal una exhibició de Ballets Populars, per l'Esbart Dansaire Santperenc, dirigit pel seu mestre Wilfred Catasús, a profit dels Hospitals de Sang. Completaran el programa unes airoses sardanes.

Com a nota destacada i per tal de donar més relleu a aquest festival, el dit Esbart interpretarà el "Gran Ball de Gitanes del 'Vallès''.

Aquesta audició anirà a càrrec d’una renomenada cobla del Sindicat Musical d'aquesta ciutat.

UN AVÍS D'IMPORTÀNCIA ALS COMERCIANTS.

Es posa en coneixement de tots els comerciants del ram de l'alimentació de la localitat, que totes les comandes d'arròs que hagin de fer, les efectuïn al Comitè. Per tant, queda del tot prohibit als comerciants el comprar arròs en altres llocs, mentre l’esmentat Comitè de Proveïments no ordeni el contrari.

Al comerciant que no s’atengui a aquestes disposicions, li seran incautades les mercaderies quan arribin a la ciutat.

DETENCIÓ D’UN FEIXISTA TERRASSENC A PALAFUGELL.

De “La Rambla”, corresponsalia de Palafugell, retallem la següent nota:

"Per uns membres del Comitè d’Investigació de Barcelona: fou detingut a l’Hotel Aigua Blava, de Fornells un individu, el cognom del qual és Onandia.

Es tracta d'un fabricant de teixits de Terrassa, conegut per les seves idees reaccionàries el qual s'estatjava a l'Hotel abans mencionat, fent-se passar per viatjant de comerç. En un registre efectuat al domicili de la seva mare, a l’Avinguda d'Eduard Maristany, hom hi trobà gran nombre d'armes i municions, entre elles algunes pistoles metralladores, amb llurs corresponents carregadors.

El detingut ha passat a la disposició del Comitè Central de Barcelona".

No hay comentarios: