viernes, 3 de julio de 2020

El Dia, edició dimecres 9 de setembre de 1.936, pàg. 2


NOTA DEL SINDICAT DE LA CONSTRUCCIÓ (C.N.T.).

Del Sindicat del Ram de la Construcció (C.N.T.) hem rebut la següent nota amb prec de publicació:

“Este Sindicato tiene a bien de hacer saber a todo el pueblo de Tarrasa y particularmente a los que pagan alquiler y censo en general, que haciéndose cargo el Sindicato de todos los alquileres de ésta, se abstengan de hacerlos efectivos todos aquellos que lo paguen, tanto a procuradores y particulares, hasta segunda orden. En caso de que este aviso fuera desatendido por todos aquellos interesados, se habrá de atender a la sanción que este Sindicato crea necesaria.─ El Comité Técnico y Teórico del Sindicato de la Construcción.(C.N.T.)

HAN ESTAT TROBATS DOS CADÀVERS.

Aquesta matinada l’ambulància de la Creu Roja local ha portat al dipòsit judicial els cadàvers de dos homes.

Un d’ells, que aparegué mort a la finca de Can Badiella, pròxima a Can Barba, ha resultat ésser el terrassenc Serapi Bonet i Palet, de 34 anys, domiciliat al carrer de la Rutlla, 27, primer pis.

L’altre, trobat a la Carretera de Sabadell, encara no ha estat identificat. En un mocador porta les inicials P.F.

ALTRE CADÀVER IDENTIFICAT.

A l’Hospital Clínic de Barcelona, aquest matí ha estat identificat el cadàver d’un altre terrassenc.

Ha resultat ésser el de l’industrial Lluís Alegre i Vancells.

L’ACTIVITAT DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

A primera hora  del mati d'avui, ha partit vers València una comissió del Comitè de Proveïments, a l'objecte de gestionar la tramesa d'una partida de gallines, altra de sucre i diversos articles.

Així mateix es troba a Terrassa una Comissió del Comitè de Proveïments valencià. la qual ha sostingut una llarga entrevista amb el Comitè local, tractant de l'intercanvi de mercaderies entre una i altra població.

Telegràficament, el referit Comitè local ha rebut del de la Granja de Torre Bonica una oferia de 1.000 roves de llanes.

EL SOU DELS MILICIANS I PERSONAL DELS COMITÈS.

A partir d'aquesta setmana, tots els milicians de Terrassa que prestin servei d'armes als diversos Comitès i altres llocs de la ciutat, cobraran la setmanada única de 70 pessetes. També cobraran aquest sou, tot el personal que presta llurs serveis als diferents Comitès.

No hay comentarios: