jueves, 9 de julio de 2020

L’Acció, dissabte 12 de setembre de 1.936 pàg. 2


Nota important del Comitè d'Enllaç Antifeixista, d'interès als que viatgen per carretera i ferrocarril

El Comitè d'Enllaç Antifeixista de la nostra ciutat fa avinent a tos aquells que hagin de sortir de la nostra ciutat per carretera, la necessitat que tenen de proveir-se del passi que els serà lliurat per mitjà de l’organització respectiva, en les oficines de les quals els seran estesos aquests passis, essent després convenientment controlats pel Comitè d’Enllaç Antifeixista.

Aquells que no estiguin afiliats a cap organització de les que estan representades en el Comitè d’Enllaç Antifeixista hauran de sol·licitar els passis al Comitè d’Enllaç Antifeixista de Defensa i Investigació (Francesc Macià, 32).

Els comerciants que hagin de traslladar-se per carretera per assumptes comercials hauran de sol·licitar els passis al Comitè de Proveïment (Pau Iglesias, ex-magatzem Corbera).

També es fa avinent a tots els que viatgen per ferrocarril la necessitat que hi ha de que vagin ben proveïts de documentació per evitar-se així tota classe de molèsties.

Terrassa, 12 setembre de 1.936.

FERIT AL FRONT.

En una acció contra Osca, en el mateix indret on fa uns dies caigueren els valents militants del P. O. U. M., Pedrola, Castells, Buil, Martí i González, ha estat ferit el camarada terrassenc Amadeu Cabeu membre del Comitè Executiu Local del susdit partit.

Esperem que la robusta constitució del ferit pugui superar el perill en què es troba. Així ho desitgem, i ben ferventment.

AL CARRER MILÍCIES CATALANES (ABANS SANT PERE) HI HA UNA OFICINA PER A RECOLLIR PREMSA I DIARIS:

Des de fa uns dies, la Federació local de Boy Scouts té habilitat el local dels baixos del Casino del Comerç on fins ara hi havia hagut la «Penya Astronòmica» per a la recollida de llibres, diaris i periòdics usats i etc.

Els Boy Scouts, es cuiden de trametre al front tot el material que recapten; allí ja hi tenen altres afiliats que procedeixen a la distribució.

El servei d'aquesta oficina de recollida de premsa i llibres és permanent durant totes les hores del dia.

Els ciutadans han de fixar-se amb el petit despreniment que els Boy Scouts els demanen i el bon servei que cada donatiu pot fer al front.

Fins ara, a l'al·ludida oficina, sense comptar els nombrosos donatius anònims, s'han rebut els donatius que sedueixen:

Antoni Garcia, set llibres; Teresa Serra un volum de l’Esquella de la Torratxa de l’any 1.893; Francesc Francino, cinc novel·les; Sallés 22 id.; Josep Castell, 8 id.; Josep Duran,32 id. Maria Miravall, 11 id.; Antoni Asensi , 28 id.; Joan Rius 43 id.; Lluis Urill, 75 id.: Salvador Sallarés, 5 id,; Angel Buisán 60 id.; una dona d'esquerra, 60 id.; Miquel Anglada, 8 id.; Blai Termes, una manta; i un mestre nacional. 200 revistes «Estampa».

AVIS IMPORTANT ALS «DRAPAIRES».

Es convoca, tots els teixidors anomenats «drapaires» a la reunió que tindrà lloc demà diumenge dia 13 a les deu en punt en el local (U. G. T.) carrer Milícies Catalanes, 48 (ex-Círcol Egarenc) per a tractar d'un assumpte de màxima transcendència.

Donada la importància de la reunió hom espera no faltaran.

D’INTERÉS ALS OBRERS DEL TRANSPORT.

Tots els afiliats al ram de transports, com també aquells adscrits a la tracció de sang y són pregats de passar per la secretaria de la U. G. T. on els seran segellats llurs carnets de registre i d'autorització per exercir la seva feina.

ELS CEREALS QUE NO PODEN VENDRE ELS PAGESOS.

El Comitè de Proveïments assabenta als agricultors de Terrassa, que queda terminantment prohibida la venda de blat, ordi, civada i altres productes del camp, a cap comerciant de la nostra ciutat.

Els agricultors hauran de fer les seves ofertes al nostre Comitè de Proveïments.

ELS COMERCIANTS DE QUEVIURES NO PODEN APUJAR ELS PREUS.

Es notifica a lots els comerciants del ram de l'alimentació, tant els del major com els del detall, l’obligació que tenen de mantenir el preu dels seus articles en el mateix estat d'abans, doncs es dona el cas que alguns, aprofitant-se de les circumstàncies eleven aquests preus, Els comerciants que això facin, seran sancionats amb multes i el Comitè de Proveïments procedirà a l'incautació dels articles que es trobin al seu poder.

SOCIALITZACIÓ DELS SERVEIS DE POMPES FÚNEBRES.

Amb l'aprovació del Comitè d'enllaç Antifeixista d'aquesta localitat, des del dia d'avui, queden socialitzats els serveis de Pompes Fúnebres a la nostra ciutat.

A la vegada s'adverteix al públic, que pels avisos que siguin necessaris per dits serveis, deu avisar-se, de moment, al domicili següent:

Carrer Francesc Ascaso, 4 (abans Alcalà Zamora) Telèfon 1925.

No hay comentarios: