sábado, 11 de julio de 2020

L’Acció, dilluns 14 de setembre de 1.936 pàg. 2


CELEBRACIÓ DE FESTIVALS ANTIFEIXISTES.

Malgrat la fuga què s'han produït, els festivals a profit de l'antifeixisme celebrats aquests dies s'han vist generosament concorreguts pel públic terrassencs que està sempre disposat a formar en defensa de la causa.

Divendres, al Principal, el grup escènic de Germanor Antifeixista, compost per notables aficionats d'ambdós sexes, posà en escena el drama social, fins al 19 de juliol de rigorosa actualitat, «El Sr. feudal» de Dicenta. La iniciativa benemèrita tingué molt èxit tant en un sentit com en altre.

Dissabte, el Centre Aragonés al mateix teatre, celebrà el seu anunciat festival. El ple fou indescriptible. Tant, que atenent els precs dels ciutadans que no havien pogut entrar, ahir a les 5 de la tarda, es repetí el programa, amb un èxit de públic igual, ja que superior no podia pas ésser-ho.

També la Coop. «Els Amics» celebrà dissabte amb molta dignitat el festeig que coneixen els nostres lectors. El públic hi feu cap amb delectança i amb innegable afany d'associar-se a la Croada antifeixista, L'encertat programa fou aplaudit en totes les seves parts, car de debò s'ho mereixia.

Mentre esperem donar una més amplia impressió de l'acte d'ahir al Cinema La Rambla, organitzat pel Sindicat Musical, direm que el contingent d’assistents  fou molt nombrós i fructífer, potser més i tot d’allò que esperaven els seus organitzadors.

Dona bo de veure com tot el poble unànimement ajuda la lluita antifeixista.

El Comitè d'ajut ens prega que des de les nostres planes, donem les gràcies als organitzadors de tan bells espectacles, els quals tants bons resultats econòmics hauran obtingut.

ELS PERIODISTES CATALANS I CASANOVA.

El nostre volgut col·laborador, Joan M.ª Soler que ei trobava al front com a corresponsal de guerra, divendres vingué del front d'Aragó, per a portar a Barcelona una rama d'olivera, arrancada a tres quilòmetres d'Osca i dipositar-la al peu de l'estàtua de Casanovas com homenatge de tots els periodistes catalans que actuen al front.

Avui, et nostre company ha regressat a les seves tasques d'informador de guerra.

A UN QUE FURTA UNA MÀQUINA FOTOGRÀFICA,

De de fa uns dies, fa falta al Comitè de Proveïments una màquina fotogràfica. Els components d'aquest comitè preguen a la persona que se l'emportà, que la retorni immediatament.

ARRIBADA DE GALLINES I D’ARRÒS.

EI passat dissabte arribà a Terrassa un important carregament de gallines procedent d'un poble d’Andalusia.

També ha arribat a la nostra ciutat una partida d'arròs.

Les persones que desitgin fer alguna comanda, podeu passar pel Comitè de Proveïments.

SUSPENSIÓ DE L’OBERTURA DE CURS DE L’ESCOLA NOVA UNIFICADA. 
Per acord de la Delegació del C.E.N.U., d’aquesta comarca queda suspesa fins a nou avís l’obertura del curs a totes les escoles oficials d'aquesta ciutat.

NOU ESTATGE DEL C. DE PROVEÏMENTS.

Des de demà, el Comitè de Proveïments, tindrà instal·lades les seves oficines en el carrer Pau Iglesias, a l’antic magatzem de la casa Corbera. El número del telèfon d'aquestes noves oficines serà el 2316.

No hay comentarios: