miércoles, 8 de julio de 2020

La Veu de Catalunya, 11 de setembre de 1.936, pàg. 3


Al Teatre Alegria va celebrar una Assemblea la Unió Local de Sindicats (U.G.T.), per tractar del dictamen de ponències sobre controls de fàbrica, el qual fou aprovat íntegrament, llevat de tres esmenes.

En la part que feia referència a la discussió i aprovació de la ponència encarregada de la fiscalització i orientació dels Comitès de Control, l’Assemblea donà un vot de confiança a la Junta, a l’objecte que ella nomeni els individus que creguin aptes per a formar-la.

Avui, al Teatre Principal, se celebrarà un festival benèfic a profit de les Milícies Antifeixistes, en el qual es representarà l’obra teatral de J. Dicenta, «El senyor feudal», a càrrec d’un bon repartiment.

Donat el caire del festival, es de creure que l’ampla sala es veurà concorreguda.

Per tal que la Comissió organitzadora pogués celebrar aquesta funció teatral, la Fraternitat Republicana, a petició de l’esmentada comissió, ha ajornat una setmana el seu anunciat festival en el qual posarà en escena l’obra «Les delícies de la llar».

Ha marxat cap a València una comissió del Comitè de Proveïments, a l’objecte de gestionar la tramesa d’una partida de gallines, una altra de sucre i diversos articles.

Així mateix es troba a Terrassa una Comissió del Comitè de Proveïments valencià, la qual ha sostingut una llarga entrevista amb el Comitè local, amb el qual ha tractat de l’intercanvi de mercaderies entre una i altra població.

Telegràficament, el susdit Comitè local ha rebut des de la Granja de Torre Bonica una oferta de 1.000 robes de llanes.

Del canvi d’impressions que han sostingut els elements del Comitè de Proveïments i una comissió del Comitè del poble de Pomar del Cinca n’ha sortit l’acord que, a canvi d’un camió i càrrega de llanes, ells trametran unes partides de farina.

La Comissió forana ha partit amb les mercaderies i, a finals de setmana, arribarà a Terrassa la partida de farina que trametran com a pagament.

A conseqüència de la manca d’ous frescos que es nota en el Mercat, el Comitè de Proveïments prohibeix en absolut la venda de gallines als pagesos de Terrassa i als particulars, sense un permís especial del susdit Comitè.

Als infractors els serà imposada una penyora de 200 pessetes, i els serà incautada l’aviram que posseeixin.

El Sindicat del Ram de la Construcció (C.N.T.) ha donat la nota següent:

«Aquest Sindicat, té a bé de fer saber a tot el poble de Terrassa i particularment als qui paguen lloguer i cens en general, que, fent-se càrrec el Sindicat de tots els lloguers d’aquesta ciutat, s’abstinguin de fer-los efectius tots els qui els paguin tant a procuradors com a particulars, fins segona ordre. En cas que aquest avís fos desatès pels interessats, s’hauran d’atendre a les sancions que aquest Sindicat cregui necessàries. ─ El Comitè Tècnic i Teòric del Sindicat de la Construcció (C.N.T.)»

Havent acudit a la Conselleria d’Assistència Social de l’Ajuntament de Terrassa diferents comerciants en període extemporani per la conversió de bons de queviures de l’extingida Junta d’Auxilis de la ciutat, després dels dos terminis donats amb l’antelació necessària als quals se’ls ha donat publicitat a la premsa i per mitjà de la ràdio local, aquesta Conselleria ha acordat concedir un termini, que finirà el dia 25 de l’actual, a l’objecte que tots els comerciants dels diversos rams d’alimentació posseïdors de Bons de la suprimida Junta d’Auxilis, passin per l’Oficina acostumada de la Casa Consistorial, a les hores de consuetud, per tal de fer-ne lliurament mitjançant el pagament del seu import. De no fer-ho així, quedaran sense efecte ni valor de cap mena els esmentats Bons i no podran fer cap reclamació pels perjudicis que el pugui causar aquesta determinació.

S’organitza activament una interessant vetllada per a demà, dissabte, a la nit, al Teatre Principal, a profit de les milícies populars.

Un seleccionat grup d’aficionats posarà en escena «Nuestra Natacha».

La segona part de la vetllada anirà a càrrec de la rondalla de Saragossa que vingué a la Olimpíada Popular.

El veïnat de la carretera de Rubí, tros comprés entre el carrer d’Escudé i el camp del Monumental, celebrà un concert a càrrec de la Rondalla del Centre Aragonès.

La recaptació d’aquest acte, juntament amb la produïda pel sorteig, ascendeix a 214’75 pessetes, les quals han estat lliurades a profit de les víctimes del feixisme.

A partir d’aquesta setmana, tots els milicians de Terrassa que prestin servei d’armes als diversos Comitès de la ciutat cobraran la setmanada única de 70 pessetes.

El Comitè d’Indústria de la localitat fa avinen a tots els industrials que cal que passin per les Oficines de l’esmentat Comitè a recollir les fulles de declaracions jurades d’inventari.

No hay comentarios: