viernes, 3 de julio de 2020

Front, 8 de setembre de 1.936, pàg 3


Nota de la Delegació Comarcal del C. E. N. U. - Vallès Occidental.

Aquesta Delegació, tot just constituïda, es va donar compte immediatament de l'envergadura de l'obra que el Consell de l'Escola Nova Unificada va a realitzar.

Són tan múltiples i tan complexes els problemes que a Terrassa i a tota la Comarca del Vallès Occidental té plantejats, que ha calgut esmerçar els primers 15 dies per prendre orientacions dintre del Comitè, endegar l'oficina perquè respongui a les exigències de l'organització i classificar els problemes perquè puguin ésser simultàniament abordats amb el màxim d'encert possible dins del reduït marge de temps del qual es disposa.

Per això, malgrat la intensitat de treball que ha pesat damunt la Delegació del C. E. N. U., no ha transcendit al públic cap acte visible durant aquest parell de setmanes transcorregudes.

Ara, però, ja podem donar a conèixer algunes de les activitats d'aquesta organització, convençuts que han d'interessar força a l'opinió pública.

Han estat visitats tots els edificis de les ex-escoles confessionals incautats pel C. E. N. U. De cada un d'ells ja se n'ha aixecat el corresponent plànol. 

Amb aquests plànols a la vista i després de les inspeccions necessàries s'està formant el pla general d'ensenyament primari en aquests ex-convents articulat amb l'organització oficial d'ensenyança que ja existia.

Atents a la consigna de no deixar cap infant al carrer el primer d'octubre, en aquests instants, solament es té cura dels treballs indispensables per posar en funcionament l'escola primària a Terrassa, la qual serà totalment controlada pel C. E. N. U. A aquest objecte s'està confeccionant un pla general d'escoles amb el nombre d'aules, d'alumnes i de professors que caldrà habilitar pel proper curs de 1.936-37. 

Una vegada enllestit aquest pla, serà profusament publicat per tal que el coneguin tots els nostres conciutadans i hom donarà les instruccions necessàries per a l'obertura del curs.

Entretant, es procedeix activament a la neteja i tria del material, sencer o destruït, que ha estat trobat en cada un dels ex-convents.

No hay comentarios: