jueves, 23 de julio de 2020

L’Acció, dijous 24 de setembre de 1.936 pàg. 2


UN PROPER FESTIVAL PÚBLIC I UNA TÓMBOLA A BENEFICI DELS HOSPITALS DE SANG.

La plantilla del Cos de Vigilància de Terrassa, juntament amb el cos de guàrdies d’assalt, i en col·laboració de la Guàrdia Nacional Republicana, han organitzat un extraordinari festival benèfic que tindrà lloc  un dia de la propera setmana.

La recaptació d’aquest festival el qual es celebrarà en un dels més amplis locals, serà destinat exclusivament a les milícies antifeixistes.

Entre les moltes coses que es celebraran en aquesta festa, serà representada una obra teatral. Els actors seran guàrdies d’assalt i agents de policia, tots de la localitat.

També els mateixos guàrdies estan organitzant una grandiosa tómbola a profit dels hospitals de sang. El lloc d’emplaçament encara no ha estat fixat, però sembla que serà instal·lada en un dels carrers més cèntrics de Terrassa.

Aquells comerciants que vulguin contribuir amb algun donatiu a la tómbola organitzada, poden lliurar-lo a les oficines de la Comissaria de Policia.

LES COSIDORES DE CAL FREIXA FAN ROBA PER ALS DEL FRONT.

Les cosidores de la casa Freixa, han sol·licitat màquines de cosir per tal de confeccionar roba per als milicians del front.

A aital efecte, el C. E. N. U., que té diverses màquines recentment incautades per a les seves escoles, les ha deixades a les susdites cosidores, les quals començaran tot seguit el seu lloable treball.

DARRERS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

De Josep Colomer, cinc quilos de tomàtecs.

El 10 per cent de les factures de la vídua de M. Fabra; el 3 per cent de A. Salas; el 6 per cent de M- Miró; un el 5 per cent de A. Baig; el 4'50 per cent de P. Esquius; el 10 per cent de M Gibert Roca i el 5 per cent de R. Claret.

ES VA D'UNA MANERA RÀPIDA A L'ABOLICIÓ DE LA PÀTRIA POTESTAT.

El president de la Federació de pares adoptants, conseller-regidor del nostre Ajuntament d'esquerra, Josep Petxamé, ahir feu una visita al Conseller de Justícia per tal de posar-se d'acord per a emprendre de seguida la tasca d'abolir els drets de pàtria potestat als pares naturals, a favor de la qual el company Petxamé en tant de temps que malda.

El conseller Quero Morales es feu càrrec de la urgent necessitat d'aital abolició, oi més ara, que a l’empara del nou estat de coses, són molts els pares naturals que reclamen llurs fills d'una manera imperiosa per anys que faci que els vagin abandonar i per més feliços que siguin en la llar d’adopció.

L'amic Petxamé ha recabat el concurs de tota la premsa de Barcelona per tal que col·labori a la tasca decisiva pro abolició dels esmentats drets.

INTERESSANT ALS DEPENDENS BARBERS I PERRUQUERS.

Es posa en coneixement de tots els dependents Barbers i Perruquers la necessitat que tenen de passar a recollir el carnet abans del dia 29 del corrent, al seu local social, S. Francesc 52 (Coro Vell), puix de no fer-ho no podran treballar.

AVÍS A TOTS ELS FAMILIARS DELS MILICIANS DEL P. O. U. M EN EL FRONT D’OSCA.

Dissabte el matí, junt amb el correu setmanal sortirà una camioneta pel transport de roba i objectes que són necessaris a aquests milicians.

Tols els familiars o amics que vulguin enviar roba o altres objectes necessaris, poden portar els paquets al local de les milícies del P. 0, U. M. fins demà, divendres a les 9 del vespre, fent constar en cada paquet el nom del milicià a qui vagi dirigit.

CANVI D’IMPRESSIONS OBRE LA UNIFICACIÓ DE L'ATLETISME.

Abans d’ahir a la nit, les juntes directives de les diferents entitats atlètiques de la nostra ciutat, es reuniren per a efectuar un primer canvi d'impressions sobre la unificació de l’atletisme a Terrassa.
Segurament el proper dissabte els socis de cada entitat seran convocats a una assemblea, a l'objecte de donar-los compte de les gestions efectuades en aquest sentit.

SOTA L'ORGANITZACIÓ DEL C. E N. U. ES VAN OBRINT LES ESCOLES.

Per tal d’anar preparant el funcionament de les escoles d'aquesta ciutat dintre la nova organització del C. E N. U., el proper dilluns ja començaran a obrir-les agrupacions de Torrella, Genescà i Baldric, i així parcialment s'aniran posant en marxa totes les escoles tant les que ja existien com les creades pel C. E N. U,, assolint-se així el propòsit de que sota les orientacions de l'Escola Nova no quedi ni un infant al carrer.

HAN DE DECLARAR LLURS HOSTES LES FONDES I CASES DE DISPESA

Assabentada l’Alcaldia que en moltes cases particulars i establiments d'aquesta Ciutat s'hi estatgen persones en qualitat de dispesers, j considerant que aquest fet priva de controlar degudament el moviment de la població en aquests moments en què és més necessari, apart d'ocasionar altres perjudicis I destorbs, d'acord amb el Premi d'Alimentació (Secció Cambrers) i amb el Gremi de Cafès, Fondes, Bars i similars (Unió Comercial) y ha disposat posar en coneixement de tots aquells veïns que amb caire particular tinguin dispesers, i a tots els establiments públics, l’obligació ineludible que tenen de posar en coneixement de l'Alcaldia el nom i cognoms de les persones que tinguin estatjades en llurs cases i establiments, durant el temps de portar a terme aquesta gestió, des de la data de la publicació de la present nota fins el 30 del corrent mes.

RAM DE CONSTRUCCIO (U. G. T.).

Queden convocats tots els fusters, pintors, paletes i manobres, afiliats a la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) a l'Assemblea General extraordinària que es celebrarà avui, dijous, a dos quarts de deu de la nit, al local social Milícies Catalanes, 48 (Ex-Círcol Egarenc), per a discutir el següent ordre del dia:

Primer: Discussió del projecte de socialització de la Indústria de l’Edificació.

Segon: Precs i preguntes.

ALS COMPANYS SASTRES DE LA C. N. T., I U. G. T.

Recordem a tots els companys del Ram de Sastreria de la C. N. T., i de la U. G. T., que passin per la secretaria del Sindicat del Ram del vestir (U. G. T.) Milícies Catalanes, 48 Ex-Círcol Egarenc.

No hay comentarios: