sábado, 18 de julio de 2020

El Dia, edició dissabte 19 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


IMPORTANTS ACORDS DEL COMITÈ D’INDÚSTRIA.

El Comitè d’Indústria vetllant sempre pel millor ordenament de la vida econòmica de la industria en general, i a l’objecte d’unificar en el possible els preus de facturació de tots i cada un dels diferents rams i especialitats en què es subdivideix la indústria tèxtil i del gènere de punt i evitar competències locals o comarcals que, si en altres ocasions podien ésser més o menys justificables, en el moment actual no poden tolerar, ha acordat el següent:

Primer.─ Suspendre fins a nova ordre els efectes de la circular, data 11 del corrent.

Segon.─ Mentre no es decreti per la Conselleria d’Economia la corresponent autorització i unificació de preus, les factures es faran amb caràcter provisional fent constar amb caràcter provisional fent constar la reserva, quan a la possible retroactivitat del que acordi el Consell d’Economia.

Tercera.─ Totes les factures han d’anar estampillades amb el segell d’aquest Comitè. Els Comitès de Control es faran responsables del compliment estricte de les presents disposicions.

UN REQUERIMENT DEL COMITÈ D'INDÚSTRIA.

Es requereix a tots els Vaporistes d'aquesta ciutat perquè en el termini màxim de 48 hores portin a aquest Comitè una relació exacta dels locals que tenen arrendats amb les dades dels metres quadrats que ocupen, lloguer que en cobren i al preu que paguen la força i llum i també el preu que la cobren.

ELS TREBALLS DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Actualment, el Comitè local de Proveïments te desplaçades diverses comissions encarregades de cercar i trametre queviures a la nostra ciutat.

Una d’elles es troba a Puigcerdà, per tal de procurar de portar bacallà i queviures en general . Una segona comissió es troba a Lleida gestionant la tramesa d’una partida de moresc i altres cereals i, finalment, té personada altra comissió a Híjar, a l'objecte de portar una partida de sucre.

PERMISOS INDUSTRIALS.

Han demanat permís a l'Excm. Ajuntament per a instal·lacions industrials els ciutadans següents.

Salvador Salallasera i Matarín, un electromotor i telers al vapor Ros; Blai Vicent Pons un motor i una màquina per a treballar fusta, a la Carretera de Matadepera, 4; Francesc Julià, un electromotor i una màquina per a netejar llana, al carrer d'Enric Fontbernat 17; Successor de Modest Amar, vàries màquines: al Vapor Gibert; Ramon Galobardes, una bomba i un motor per a extracció d'aigües al carrer de Salmerón, 189 i Joan Ventura, un electromotor i una cambra frigorífica a la Carretera de Moncada, 428.

Els qui. es considerin perjudicats per algun dels dits projectes poden presentar llur queixa a l’Alcaldia, en la forma acostumada dintre el termini de deu dies.

DONA LESIONADA, EN CAURE.

Ha sofert una caiguda en l'escalinata del Mercat de la Independència que dona al carrer de Manuel Azaña, a les vuit d'aquest matí, la ciutadana Conxita Balders, de 38 anys, casada, amb domicili al carrer de Mas Adei. 69.

El doctor Trincheria, de torn al Dispensari Mèdic, l'ha assistida d'una forta contusió a la regió lumbar.

REUNIÓ DE TEIXIDORS AUXILIARS.

Per a les deu del matí de demà, diumenge, s'ha convocat una reunió general de teixidors auxiliars, a l'objecte de tractar assumptes d'importància.

Són pregats a assistir-hi tots els teixidors auxiliars; La dita reunió es celebrarà al domicili del soci Joan Ubach, de la Plaça Jacint Verdaguer, 20.

No hay comentarios: