sábado, 4 de julio de 2020

L’Acció, dimecres 9 de setembre de 1.936 pàg. 2


PRÒRROGA DE LA MORATÒRIA DE PAGAMENT FINS EL 13 DE SETEMBRE.

EI Consell de ministres aprovà un decret d'Hisenda prorrogant en els seus propis termes i fins el 13 d'aquest mes el decret de primer d'agost passat, relatiu a la moratòria en els pagaments i limitacions de disposició dels efectius dels comptes corrents amb les modificacions introduïdes pels decrets del Ministre de Finances, de 9, 14, 16 i 20 del passat agost i del de la Presidència del 23 del mateix mes, declarant expressament subsistent per a la retirada de fons de comptes corrents i de caixes d’estalvis les normes establertes en l’article segon del decret de 20 d’agost pròxim.

UNA CRIDA DE LA FEDERACIÓ DE LES INDÚSTRIES TÈXTILS AUXILIARS DE CATALUNYA (U. G. T.).

Amb motiu d'una visita d'estudi feta a Terrassa i Sabadell, aquesta Federació  ha publicat una noia que diu:

«El prop passat diumenge tingué lloc una visita del Comitè d'aquesta Federació als Sindicats de Tècnics de Sabadell i Terrassa adherits a la U. G. T. De l'extens canvi d'impressions entre els reunits en sortí el convenciment que tots els elements Tècnics de totes les branques de la Indústria Tèxtil la necessitat d'una compenetració absoluta.

En els moments actuals, cal que cadascú ocupi el lloc que li pertoca, i els Tècnics cometrien una traïció imperdonable si, desunits, desertaven del seu lloc per petites rancúnies i personalismes de bandera, que cap importància tenen.

Novament cridem tots els tècnics que encara no hi son, perquè ingressin a  la nostra Federació, on trobaran el lloc que els correspon.»

PERE AGUILERA, ALCALDE DE RUBÍ AL FRONT.

Ens diuen de Rubí, que entre els milicians de les diverses organitzacions obreres i sindicals, s'organitza una centúria per anar al front, la qual estarà comanada per I ‘alcalde popular de la vila, l'amic Pere Aguilera i Garriga.

Bona sort als lluitadors!

PER L’INTERCANVI DE PRODUCTES.

Aquest matí ha sortit una comissió del Comitè de Proveïments la qual es dirigirà a València, per tal de gestionar la tramesa a Terrassa de gallines, sucre, bacallà i altres clàssics de queviures.

També actualment es troba a Terrassa una comissió d'obrers de València, els quals han vingut a concertar una sèrie d'intercanvis de queviures, que pot ésser de molta utilitat.

LA MACABRA LLISTA.

Aquest matí, ha estat trobat prop de Can Barba, en la cuneta de la carretera un nou cadàver.

La Creu Roja l'ha traslladat al dipòsit judicial del Cementiri Nou. Ací ha estat identificat, resultant ésser el farmacèutic local Serapi Bonet.

Una hora més tard, la Creu Roja, ha tornat per aquelles immediacions doncs s'ha tingut notícia que s'havia trobat altre cadàver, el qual. Després de recollit no ha pogut ésser identificat.

CADÀVER D’UN TERRASSENC IDENTIFICAT.

Aquest matí, a l’Hospital Clínic de Barcelona ha estat identificat el cadàver d’un terrassenc. Es tracta de l’industrial Lluis Alegre i Vancells.

No hay comentarios: