jueves, 2 de julio de 2020

El Dia, edició dimarts 8 de setembre de 1.936, pàg. 2


VETLLADA AL TEATRE PRINCIPAL A PROFIT DELS MILICIANS.

El grup escènic de Fraternitat Republicana, el vinent divendres a la nit, posarà en escena al Teatre Principal la divertida obra “Les delícies de la llar”.

La vetllada té per finalitat ajudar amb el que es recapti els milicians que lluiten en el front de batalla.

LA FUNCIÓ DE DISSABTE PRO-MILICIANS AL TEATRE PRINCIPAL.

S’organitza activament una interessant vetllada al Teatre Principal, per al pròxim dissabte a la nit, a profit de les milícies populars.

Un seleccionat grup d'aficionats locals a l'art de Talia, posarà en escena la famosa obra social "Nuestra Natacha".

La segona part de la vetllada, anirà a, càrrec de la rondalla de Saragossa que vingué a la Olimpíada Popular.

EL SOU DELS MILICIANS.

A partir d'aquesta setmana, tots els milicians, de Terrassa que prestin servei d'armes als diversos Comitès de la ciutat, cobraran la setmanada única de 70 pessetes.

MATRÍCULA.

En el Col·legi ibèric (abans Can Tries), està oberta fins a primer d'octubre la matricula per a pàrvuls, elemental i adultes.

També s'admeten recomanats.

Portal Nou, 16.

INTERCANVI DE MERCADERIES.

Del canvi d'impressions que aquest matí han sostingut els elements del Comitè de Proveïments de la nostra ciutat i una comissió del Comitè del poble de Pomar del Cinca, n'ha sortit l'acord de què a canvi d'un camió i càrrega de llanes, ells ens trametran unes partides de farina.

La Comissió forana ha partit amb les nostres mercaderies i, a finals de setmana, arribarà a Terrassa, la partida de farina que trametran com a pagament.

AVÍS ALS INDUSTRIALS.

El Comitè d'Indústria de la localitat ta avinent a tots els industrials que passin per les Oficines del dit Comitè a recollir les fulles de declaracions jurades d'inventari.

NOTA DE LA DELEGACIÓ COMARCAL DEL C. E. N. U. :: VALLÈS OCCIDENTAL.

Aquesta Delegació, tot just constituïda, es va percatar immediatament de l'envergadura de l'obra que el Consell de l'Escola Nova Unificada ve a realitzar.

Són tan múltiples i tan complexos els problemes que a Terrassa i a tota la Comarca del Vallès Occidental té plantejats, que ha calgut esmerçar els primers 15 dies per a prendre orientacions dintre del Comitè, endegar l'oficina per tal que respongui a les exigències de l'organització i classificar els problemes perquè puguin ésser simultàniament abordats amb el màxim d'encert possible dins del reduït marge de temps del qual es disposa.

Per això, malgrat la intensitat de treball que ha pesat damunt la Delegació del C.E.N.U., no ha transcendit al públic cap acte visible durant aquest parell de setmanes transcorregudes.

Ara, però, ja podem donar a conèixer algunes de les activitats d'aquesta organització convençuts que han d'interessar força l'opinió pública.

Han estat visitats tols els edificis de les ex-escoles confessionals incautats pel C. E. N. U. 
De cada un d'ells ja se n'ha aixecat el corresponent plànol.

Amb aquests plànols a la vista i després de les inspeccions necessàries, s'està formant el pla general d'ensenyament primari en aquests ex-convents articulat amb l'organització oficial d'ensenyança que ja existia.

Atents a la consigna de no deixar cap infant al carrer el primer d'octubre, en aquests instants solament es té cura dels treballs indispensables per a posar en funcionament l'escola primària a Terrassa, la qual serà totalment controlada C. E. N. U. A aquest objecte s'està confeccionant un pla general les escoles amb el nombre d'aules, d'alumnes i de professors que caldrà habilitar per al proper curs 1.936-37

Una vegada enllestit, aquest pla serà profusament publicat per tat que el coneguin tots els nostres conciutadans i hom donarà les instruccions necessàries per a l'obertura del curs.

Entretant, es procedeix activament a la neteja i tria del material, sencer o destruït que ha estat trobat en cada un dels ex-convents.

No hay comentarios: