domingo, 19 de julio de 2020

La Veu de Catalunya, 20 de setembre de 1.936, pàg. 9


La Federació Local de Sindicats i el Sindicat Musical de la C.N.T., inviten el poble treballador al magne festival artístic de música clàssica i revolucionària que tindrà lloc avui a les dotze del migdia en el Passeig de Garcia Hernández.

Heus ací el programa:

1.    «La Internacional», Himnes revolucionaris. «Los Hijos del Pueblo», «Caballeria ligera», «Amor Brujo»
2.    Dues sardanes.

Durant l’intermedi, els companys Rico i Fortet, per mitjà dels altaveus instal·lats a l’efecte, dirigiran la paraula al poble treballador.

Com a part integrant del festival esportiu que a profit de les víctimes del feixisme es celebrarà avui al camp del Gràcia F.C., hi haurà a dos quarts de tres de la tarda, un interessant encontre entre els primers equips del Terrassa i el d’igual categoria de la U.E. d’Horta.

Davant la casa Gibert de la carretera de Montcada, la bicicleta muntada pel jove de 22 anys, Manuel Peralta i Silvestre, amb domicili al carrer Beethoven, 12, ha atropellat el veí de 56 anys, Joaquim Guilera, vidu, qui viu al carrer Primer de Maig, 72.

De resultes de la violenta topada, atropellat i ciclista han anat a rodar per terra, lesionant-se. Ambdós han estat portats al Centre Mèdic, on el doctor Trincheria, que es trobava de torn, els ha assistit convenientment.

L’atropellat sofria erosions i contusions múltiples a tot el cos i commoció cerebral. El ciclista, una ferida contusa al llavi superior i una forta contusió a l’espatlla.

Després de practicada la primera cura, els ferits han passat al respectiu domicili.

L’atropellament ha estat posat en coneixement del Jutjat Municipal.

La delegació del C.E.N.U., fa públic que demà dilluns, començaran a fer funcionar les escoles de pàrvuls de Terrassa, per bé que amb caràcter provisional, en espera del pla general que molt aviat quedarà enllestit i permetrà donar escola a tots els infants.

Avui diumenge, a les onze del matí, tindrà lloc als «Amics de les Arts» el sorteig de les obres cedides a profit dels Hospitals de Sang de Catalunya.

Per haver caigut a la via pública, rebé assistència facultativa al Dispensari Mèdic la nena de set anys, Mercè Gasset, domiciliada a la carretera de Montcada, 31. Presentava contusions i erosions en ambdós genolls.

No hay comentarios: