miércoles, 15 de julio de 2020

La Veu de Catalunya, 16 de setembre de 1.936, pàg. 9


S’ha reunit, en sessió extraordinària, el Ple de l’Ajuntament de Terrassa.

Presidí l’Alcalde, senyor Figueres, i hi assistiren els consellers senyors Palet, Puigdoménech, Petchamé, Almirall, Rius, Llac. Batlle, Mateu, Pujolá, Torres i Gumà.

Aprovada l’acta del Ple anterior, es donà compte d’un Decret de l’Alcaldia, relatiu a l’augment de salaris ordenat pel de la Generalitat. El Consistori se’n donà per assabentat i conforme.

Seguidament s’aprovà el projecte de municipalització del servei de matances de l’Escorxador públic. El conseller senyor Torres agraí a la Comissió de Govern i al conseller-regidor del departament l’haver resolt un problema de tan alta utilitat pública i per al Municipi.

També s’acordà traspassar a la Cuina Popular la subvenció de mil pessetes mensuals de què ha gaudit fins ara de l’Ajuntament l’extingida Junta d’Auxilis.

Així mateix s’aprovà el nomenament en propietat de personal interí que presta els seus serveis al Mercadal i a l’Escorxador Municipal.

A continuació s’aprovà un dictamen proposant que enguany siguin condonats els drets d’entrada sobre els raïms als pagesos que tenen cub a l’interior de la ciutat, tenint en compte l’esforç aportat per la classe camperola a la lluita contra el feixisme, particularment amb la tramesa d’expedicions de proveïment al front de batalla.

Seguidament fou llegida una proposició relativa al cessi de determinat personal municipal, en atenció a la tasca depuradora que requereixen les circumstàncies.

Hi hagué una esmena al dictamen, signada per alguns regidors de la majoria, en la qual, estan perfectament d’acord els signants respecte a la severa tasca depuradora que és necessària en l’esmentat sentit, es proposa, però, una nova revisió i examen en la forma que expressen en la proposició. Defensa l’esmena el regidor Batlle.

El conseller-regidor Puigdoménech no trobà inconvenient que s’acceptés l’esmena, pel fet que vindrà a enfortir públicament el concepte que en aquest afer el Consistori ha obrat amb perfecta justícia.

Acceptada l’esmena, es declarà el cessi efectiu d’alguns funcionaris.

No s’aprovà res més d’importància.

El Comitè d’Enllaç Antifeixista fa avinent a tots aquells que hagin de sortir de la ciutat per carretera, la necessitat que tenen de proveir-se del passi que els serà lliurat per mitjà de l’organització respectiva, en les oficines de les quals els seran estesos aquests passis, i després seran convenientment controlats pel Comitè d’Enllaç Antifeixista.

Aquells que no estiguin afiliats a cap organització de les que estan representades en el Comitè d’Enllaç Antifeixista, hauran de sol·licitar els passis al Comitè de Defensa i Investigació (Francesc Macià, 32).

Els comerciants que hagin de traslladar-se per carretera per assumptes comercials hauran de sol·licitar els passis al Comitè de Proveïments (Pau Iglesias, ex-magatzem Corbera).

També es fa avinent a tots els qui viatgen per ferrocarril la necessitat que tenen d’anar ben proveïts de documentació per a evitar-se d’aquesta manera tota mena de molèsties.

Amb l’aprovació del Comitè d’Enllaç Antifeixista, han quedat socialitzats els serveis de Pompes Fúnebres a la ciutat.

Es posa al coneixement dels agricultors de Terrassa i comarca, que es queda terminantment prohibit la venda de blat, ordi, civada i altres articles del camp a cap dels comerciants d’aquesta plaça.

Els agricultors hauran de fer llurs ofertes al Comitè local de Proveïments.

A la Plaça d’Enric Granados, cantonada al carrer de Manuel Azaña, l’home de 62 anys, Elies Dunques, domiciliat a la casa de camp de Can Perellada, ha estat atropellat pel cotxe número 66.044 matrícula de Barcelona.

El mateix vehicle conduí el ferit al Dispensari Mèdic, on el doctor de guàrdia, l’assistí d’una ferida contusa a la regió occipital i fractura de la clavícula dreta.

Una vegada practicada la primera cura, l’accidentat va passar al seu domicili.

L’atropellament fou denunciat al Jutjat d’Instrucció.

El Casino del Comerç ha fet lliurament al Comitè d’Enllaç Antifeixista, de la quantitat de 1.014’95 pessetes producte dels festivals celebrats a benefici dels Hospitals de Sang.

El Control Obrer dels Autobusos de Terrassa, ha donat la següent nota avalada pel timbre del Comitè Revolucionari i el del Sindicat del Ram de Transports.

«Es prega a tots els milicians en general i cossos armats de les diferents institucions, que paguin el bitllet com tots els ciutadans civils, esperant que es sabran responsabilitzar per a la bona marxa de l’Economia obrera».

No hay comentarios: