martes, 7 de julio de 2020

L’Acció, divendres 11 de setembre de 1.936 pàg. 2


ESCOLA NOVA UNIFICADA ─ COMARCA DEL VALLÈS OCCIDENTAL.

No existint ordre en contra de cap mena, la Delegació d'aquesta comarca ha decidit que tots aquells centres docents de la mateixa, que no tinguin cap causa justificada que ho impedeixi, obrin el curs escolar de 1.936-37 en les mateixes dates en què ho feren el curs passat.

Dintre els vuit primers dies del curs, cada centre docent trametrà a aquesta Delegació la relació nominal dels alumnes matriculats i de les places que resten vacants.

FESTIVALS AL TEATRE PRINCIPAL.

Regna força expectació entre els ciutadans per a assistir al festival que aquest vespre tindrà lloc al Principat a profit de les Milícies.

La vetllada teatral està preparada per l'Agrupament de Germanor Víctimes Antifeixistes.

La magnífica obra «EI senyor feudal», serà representada per una bona selecció d'artistes amateurs terrassencs.

Demà vespre, també amb el mateix fi benèfic del d'avui, es celebrarà al mateix local, altre festival molt interessant, organitzat, pel Centre Aragonès. Serà representada per un grup de notables aficionats, l’obra de Casona «Nuestra Natacha» i com a fi de festa , un gran elenc d’artistes interpretarà cants i música regional.

L'ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DAVANT EL MOMENT ACTUAL.

En mig dels termes doctrinals i tàctics amb què es produeixen els partits esquerrans i obrers en aquestes bores de lluita antifeixista, el nostre organisme polític havia romàs. fins ara, emmudit i expectant.

Diumenge vinent, però, a dos quarts d'onze del matí, la veu dels nostres dirigents s'adreçarà al poble des de la tribuna del Gran Price. Parlaran: Gassol, Pi i Sunyer i Casanoves. Presidirà l'acte Miquel Guinart, en representació de la Federació Comarcal de Barcelona-ciutat.

Malgrat la premura de temps amb què ha estat organitzat aquest important acte, tan decisiu en la vida pletòrica d'encerts del nostre Partit, són molts els esquerrans que al sol anunci d'aquest acte han decidit anar a Barcelona per escoltar-lo. Creiem que constituirà una gran caravana el nombre d'oients que hi assistirà.

NOU TINENT DE MILÍCIES.

Ha ascendit a tinent de milícies, adscrit a la columna Macià-Companys, el nostre company, militant d'Esquerra En Joan Ballet.

Encara que en aquests moments de perill les fórmules protocol·làries estiguin en desús, creiem a bé felicitar l'amic Ballet per l'ascens obtingut.

CONFIRMACIÓ D'UNA MORT AL FRONT!.

El camarada Camps Cap de la columna miliciana que actua a Tardienta, ha comunicat a l'alcaldia la mort de l'ex-guàrdia municipal Muñoz i Llop, donant alhora dades emocionants de la mort d'aquest.

Renovem a la vídua i família de l’heroic milicià la nostra més sentida condolença.

ALS CARBONERS PILERS.

El Comitè de Proveïment demana als carboners pilers que nomenin una comissió del seu Sindicat i que passin per les oficines d'aquest Comitè, doncs és necessari una entrevista per tal de parlar de l'abastiment de carbó per a la nostra ciutat.

ELS NOSTRES MILICIANS SON A ALCANYlÇ.

A diversos familiars dels milicians d'E.R.C adscrita a les columnes Macià Companys que es troben a Alcanyiç, els han arribat telegrames i cartes dels mateixos, comunicant que esperen el moment d'avançar cap al front i entrar en combat.

Per ara i tant, la seva salut és excel·lent, com rotunda i categòrica és la certesa que tenen en la victòria que han d'aconseguir.

Coratge i endavant, companys caríssims.!

No hay comentarios: