domingo, 19 de julio de 2020

L’Acció, dilluns 21 de setembre de 1.936 pàg. 2


UNA BAIXA A L'E. R. DE C.

Segons diu la premsa d'ahir, el diputat d'E. R. De C. Josep A. Trabal tan conegut a Terrassa, s’ha donat de baixa del nostre partit, argumentant aital sortida amb un llarg nombre de raons que descriu en una densa carta adreçada a la premsa.

Concreta, no obstant, en aquest document, que la seva baixa de l’Esquerra no és deguda a cap discrepància entre els seus components, sinó a què ell vol avançar en el terreny de les idees socials.

EL FESTIVAL ANTIFEIXISTA DE LA JOVENTUT TERRASENCA.

El passat divendres dia 18 es celebrà al Teatre Principal un festival pro-víctimes del feixisme, organitzat per S. C Joventut Terrassenca.

Donà començ l'acte el conjunt coral, interpretant «La Internacional» acompanyada per la Banda. seguida de diverses peces entre elles «Els Pescadors» de Clavé, i terminant amb «L’Himne de les Milícies de Terrassa»  del Mestre Serrat.

A continuació El Liceu de Música. interpretà unes cançons amb gestos, seguides de danses populars. A remarcar, l’excel·lent interpretació del «Ballet de Muntanya» estrenat en aquest festival.

El grup teatral posà en escena l'obra de Santiago Rossinyol, «El Triomf de la Carn».

Finalment el conjunt coral i el Liceu de Música acompanyat per la Banda interpretaren «Els Segador», que foren escoltats dempeus i aplaudits entusiàsticament.

El nombrós públic que hi assistí, celebrarà amb general aplaudiments l’actuació de S. C. Joventut Terrassenca.

Per la nostra part, felicitem la popular entitat que sempre ha sabut agermanar l’art amb l’obra del poble.

NOTA DEL C. E. N. U.

El C. E. N. U, havia destinat l’edifici dels ex-escolapis a una gran concentració docent, però el Comitè de Sanitat, projectà instal·lar-hi una gran concentració sanitària i en sessió celebrada el 17 de setembre, el Comitè d’Enllaç acordà que en compensació de l’edifici dels ex-escolapis siguin cedits al C E N. U. tots els edificis que aquesta delegació cregui adaptables i tot el material, museu i biblioteca existent en aquella casa.

S’estan fent gestions per tal d’habilitar una sèrie de locals en compensació dels ex-escolapis.

Aquestes gestions han retardat quelcom l’organització general de les escoles a Terrassa, no obstant en un termini ben breu començaran a funcionar.

CANVI DEL CAP DE LA PRESÓ.

Havent estat declarat en situació de disponible el cap de la presó preventiva de Terrassa, senyor Josep Gascón Esteve, ha estat nomenat el senyor Josep Clos i Sicilià per a ocupar aquell càrrec.

EL DINER QUE HOM POT TREURE DE LA CAIXA D'ESTALVIS.

Per decret recent, publicat per ta Conselleria de finances, s'ha disposat entre altres coses del decret, que els imponents de les Caixes d’Estalvis de les comarques catalanes, poden retirar de llurs saldos fins a 150 pessetes, en el termini comprés des del 16 del corrent fins al 15 d'octubre.

Queden en vigència les excepcions i els casos previstos en anteriors disposicions.

L'IMPOST DELS NOSTRES COMERCIANTS HA ESTAT REBAIXAT.

El Comitè de Proveïments fa públic a tots aquells comerciants del ram de l'alimentació i detall, que finí a la data contribuïen a l'obra de la revolució amb un impost de cinc pessetes setmanals, que el susdit impost ha estat minorat a cinc pessetes quinzenals, el qual hauran de fer efectiu cada quinze dies a l'oficina del susdit Comitè. Aquesta disposició ha estat presa en caràcter transitori.

No hay comentarios: