viernes, 17 de julio de 2020

El Dia, edició divendres 18 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


La 4ª Expedició del C.C.R.

Aquesta nit ha estat tramesa al front d’Aragó la 4ª Expedició del C.C.R.

Ha marxat junt amb la caravana de camions que comandaven els braus milicians de l’Esquerra Republicana local, el tinent Ballet i el sergent Sabaté cap a Alcanyiç, on es troba la columna Macià – Companys.

Aquesta Entitat admet donatius per a la 5ª Expedició.

CAMIONS PER AL FRONT D'ARAGÓ.

Aquesta matinada ha sortit de la nostra ciutat una expedició de 13 camions, destinats al front aragonès, com a material de guerra.

També hi han anat alguns cotxes particulars.

EXPEDICIÓ QUE REGRESSA.

D'Alcanyiç, lloc on descarregaren una important partida de robes destinada als milicians terrassencs que es troben en aquella població, avui ha regressat a Terrassa l'expedició que s'hi havia desplaçat.

UNA IMPORTANT NOTA DEL COMITE DE PROVEÏMENTS.

Aquest Comitè posa en coneixement dels tractants de bestiar boví, porcí i de ploma de la localitat, com també dels tractants en ous que, en tots els casos en què, el dit Comitè de Proveïments hagi intervingut directament o indirectament per a proveïment de la ciutat, estenent permisos als tractants de bestiar o bé desplaçant alguns dels seus membres a diferents poblacions de Catalunya i algunes províncies d’Espanya, vindran obligats a satisfer llur arbitri en aquest Comitè.

AVIS A TOTS ELS ESTABLIMENTS DEL RAM DE DETALL I ALIMENTACIÓ.

Davant la necessitat que es compleixi estrictament l'horari establert d'obertura i tancament en les seccions de detall i alimentació, comprenent aquestes seccions, confiteries, lleteries. etc., i tenint coneixement que hi ha alguns establiments que no el compleixen, la Secció de Detall i Alimentació de l’Associació d'Empleats i Tècnics (U. G. T.) fa constar que les comissions nomenades per a fer les inspeccions, actuaran amb el màxim de rigor en el cas que això vagi succeint.

NOMENAMENTS.

Els companys Ballet i Sabaté de la columna Macià-Companys, han estat nomenats tinent i sergent, respectivament.

Felicitem els braus camarades i compatricis pel seu ascens dintre l'exèrcit del poble.

UNA NOTA DEL CONTROL OBRER DELS AUTOBUSOS LOCALS.

Avalada amb el segell del Sindicat de Transports i el del Comitè Revolucionari local, hem rebut la següent nota del Control Obrer dels Autobusos terrassencs:

"Aquest Control, juntament amb els diferents Comitès constituïts, posa en coneixement de tots aquells que tenien passi de lliure circulació, que aquests queden abolits sense excepció".

PER A UTILITZAR EN L'EX-ESGLÉSIA DEL SANT ESPERIT COM A GARATGE.

El Comitè local d’Incautació ha posat en coneixement de l’Ajuntament que l'organització sindical C. N. T., ha cursat la corresponent petició a l'objecte d'utilitzar com a garatge el local de l'ex-església del Sant Esperit.

ELS PERMISOS DE CAÇA :: NOTA INTERESSANT DEL COMITÈ DE DEFENSA.

-El Comitè de Defensa Antifeixista posa a coneixement de tots els caçadors de Terrassa que s'expenen llicències per a ús d'arma i caça a tots els caçadors que ho sol·licitin. Per a adquirir el permís, han de passar per l'Oficina del Comitè, Francesc Macià, núm. 32,

REUNIÓ DE LA SECCIÓ DE SASTRERIA DEL SINDICAT DEL RAM DEL VESTIR (U. G. T.).

Es convoca tots els companys i companyes de la Secció de Sastreria del Ram del Vestir (U. G. T.), a la reunió que tindrà lloc a avui a les 7 de la tarda, en el local social. Milícies Catalanes, 48 (Ex-Círcol Egarenc).

AVÍS DEL SINDICAT DE TREBALLADORS SANITARIS (U.G.T.).

Tots els treballadors sanitaris (metges, farmacèutics, llevadores, practicants, infermeres, etc.) poden passar per la Secretaria de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.) Milícies Catalanes, 48. (Ex-Círcol Egarenc), per tal de formalitzar la seva inscripció i enquadrar-se en les seccions respectives.

MOLT IMPORTANT PER A LES ORGANITZACIONS AFECTES A LA U. G. T.

El Secretari de la Unió Local de Sindicats Obrers U. G. T. fa avinent a totes les organitzacions que, estan sota la disciplina de la Unió General de Treballadors, la necessitat que tenen d’enviar al Secretariat de Propaganda i Premsa totes les notes destinades a la premsa i a la ràdio i tots els avisos d'actes a realitzar.

AVÍS A TOTS ELS MESTRES OFICIALS DE LA COMARCA.

La Delegació Local, de.la F..E. T. E. convoca tots els mestres oficials del Vallès Occidental, a una reunió general per a demà dissabte, a les quatre de la tarda, en el local social de la Unió General de Treballadors, Milícies Catalanes, 48 (Ex-Círcol Egarenc), per tractar del nomenament de delegats locals i de les ponències que cal organitzar.

CONTOCATORIA DEL PLE DE LA UNIÓ LOCAL DE SINDICATS OBRERS (U. G. T.)

Per avui divendres, a les 10 de la nit, queden convocats tots els companys efectius i suplents que formen part de la Junta Central de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.).

BORSA DE TREBALL DE LA F. E. T. E. (U. G. T.).

La Delegació Local de la Federació Catalana de Treballadors de l'Ensenyança. F. E. T. E., ha obert una Borsa de Treball per tal que tots els professionals de l'ensenyament en tots els seus graus puguin oferir-se per a l'obra de cultura que porta a terme l'entitat, de cara a l'Escola Nova Unificada.

Cal, però, que els que vulguin inscriure's siguin veïns d'aquesta comarca i que acreditin aquells mèrits que vulguin al·legar mitjançant títols i documents.

Per informes cal dirigir-se a les oficines de la F. E. T. E., Cremat, 27.

REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL SINDICAT DE TREBALLADORS SANITARIS (U. G. T.).

Per avui divendres, a les 10 de la nit, queden convocats tots els metges, farmacèutics, llevadores, practicants i infermeres, a la reunió general extraordinària que es celebrarà en el local social de la U. G. T., Milícies Catalanes, Ex-Círcol Egarenc.

No hay comentarios: