lunes, 27 de julio de 2020

Triomf - 26/09/1936, Pàgina 4 de 8


Solidaritat Internacional

Després dels dos mesos de guerra civil que el poble hispànic està sostenint i mantenint, en aquesta lluita de democràcia contra feixisme, d’opressió contra llibertat, de treball contra misèria, és hora que pensem, no solament en els moments que estem vivint, sinó també en els que vindran.

No solament el proletariat espanyol gaudirà d’una societat millor després de la victòria, no solament nosaltres pagaríem les conseqüències, que perdre aquesta guerra podria representar, en el cas de sorgir alguna divergència, que ja prediquen alguns i que nosaltres no podem acceptar i menys en aquests moments de màxima responsabilitat pels homes que Iluiten a rereguarda que diuen que es tindrà que lliurar una segona batalla després de vençut el feixisme, entre els treballadors mateixos.

Els militants del P. S. U. estem plenament convençuts, com a treballadors organitzats, que no passar tal cosa i que quan en uns moments difícils hem arribat a una convivència i hem sabut allunyar l’allau feixista a tres cents quilòmetres fora de casa nostra —com deia aquesta setmana el company Valdés en un míting celebrat a Terrassa— una vegada victoriosos, també arribarem amb una comprensió per a poder demostrar a tots els treballadors del món, i especialment a la U. R. S. S., que amb un esforç admirable en tots conceptes ens ajuden moral i materialment, traient-se de la boca un menjar que els pertany i el necessiten per a la seva pròpia nutrició i no obstant el donen gustosos, perquè I ‘heroic poble que lluita pugui anar continuant per aquest camí de victòria i aplastament del feixisme.

No solament és la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques, pàtria del proletariat, la que està al nostre costat, no solament són els treballadors de tot França per mediació de la C. G. T., única organització sindical dels obrers francesos que compta actualment amb 5 milions d’associats, no solament és el Partit Comunista francès, que té 260.000 afiliats a les seves rengleres junt amb la Joventut Comunista del mateix país amb 90.000 militants.

A França —diu el camarada André Marty, diputat comunista per París— des de l’any 1.917- 1.919. anys de lluita per la Revolució Russa, fins a la data no s’havien fet mítings tan grandiosos com els celebrats aquests dies en favor de l’ajut d’Iberia.







No hay comentarios: