jueves, 23 de julio de 2020

El Dia, edició dijous 24 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


UNA IMPORTANT NOTA DE L'ALCALDIA.

Assabentada aquesta Alcaldia que en moltes cases particulars i establiments d'aquesta ciutat s'hi estatgen persones en qualitat de dispesers, i considerant que aquest fet priva de controlar degudament el moviment de la població en aquests moments en què és més necessari, a part d'ocasionar altres perjudicis i destorbs, d'acord amb el Gremi d'Alimentació (Secció Cambrers) i amb el Gremi de Cafès, Fondes. Bars i similars la (Unió Comercial) s'ha disposat posar en coneixement de tots aquells veïns que amb caire particular tinguin dispesers i a tots els establiments públics l'obligació ineludible que tenen de posar en coneixement d'aquesta Alcaldia el nom i cognoms de les persones que tinguin hostatjades en llurs cases i establiments, durant el temps de portar a; terme aquesta gestió des de la data de la publicació del present fins el dia 30 del corrent mes.

CAP A ALCANYIÇ.

A la matina, de demà, de la nostra ciutat sortiran vers Alcanyiç una camioneta i un cotxe particular, a l'objecte de portar correu als nostres milicians i a la vegada, repartir les robes i paquets que llurs famílies han lliurat per a ells.

AVIS A TOTS ELS FAMILIARS DELS .MILICIANS DEL P. O. U. .M. EN EL FRONT D'OSCA.

Dissabte al matí, junt amb el correu setmanal, sortirà una camioneta pel transport de roba i objectes que són necessaris als nostres milicians.

Tots els familiars o amics que vulguin enviar roba o altres objectes necessaris, poden portar els paquets en el local de les milícies del P. O. U. M. fins divendres a les 9 del vespre, fent constar en cada paquet el nom del milicià a qui vagi dirigit.

SOTA L'ORGANITZACIÓ DEL C. E. N. U. ES VAN OBRINT LES ESCOLES.

Per tal d'anar preparant el funcionament de les escoles d'aquesta ciutat dintre la nova organització del C. E. N. U., el proper dilluns ja començaran a obrir les agrupacions de Torrella, Genescà i Baldrich i així parcialment s'aniran posant en marxa totes les escoles locals, tant les que ja existeixin com les creades pel C. E. N. U., assolint així el propòsit de què sota les orientacions de l'escola nova no quedi ni un infant al carrer.

L'INSTITUT DE SEGON ENSENYAMENT.

Aquest Institut fa públic que la matrícula oficial per al proper curs acadèmic estarà oberta a la Secretaria de dit Centre, a partir del dia 1 d'octubre fins el dia 15 del mateix mes, de 10 a 12 del mati.

La matrícula es farà amb caràcter provisional, abonant-se com a dret d'inscripció únicament la quantitat d'una pesseta. Oportunament es donaran les normes mitjançant les quals es convertirà la matrícula de provisional en definitiva.

Al mateix temps es fa avinent que resta prorrogat el termini de matrícula d’ingrés fins el dia 5 d'octubre.

SECCIÓ D'INTERCANVI DEL COMITE CENTRAL DE PROVEÏMENTS.

El Comitè Central de Proveïments resident a Barcelona, ha creat a la Via Laietana, 18, Tercer, A una oficina d'intercanvi d’articles de primera necessitat, la qual tindrà cura d'una manera especial de facilitar la compra-venda d'articles sobrants a cada localitat i, a la vegada, donar sortida als excessos de producció.

Tots els Comitès Locals de Catalunya i tots els Locals i Provincials d'Espanya trobaran les màximes facilitats en aquesta Oficina, per a obtenir l'intercanvi entre el que els sobri i el que necessitin.

VETLLADA A PROFIT DE LES MILÍCIES I UNA TÓMBOLA.PRO-HOSPITALS DE SANG.

Organitzada pels agents de vigilància de la ciutat i guàrdies d’assalt amb la cooperació de la guàrdia nacional, està organitzant-se una vetllada teatral a profit de les Milícies Antifeixistes, la qual tindrà lloc la vinent setmana, segurament en el Cinema Recreo.

La Comissió organitzadora prega a tots els comerciants de Terrassa que lliurin els seus donatius a la Comissaria de Policia.

Donarem més detalls.

HA ARRIBAT FORMATGE I MANTEGA.

Definitivament, ahir arribà al Comitè de Proveïments de la nostra ciutat, una partida de mantega i altra de formatge.

Tots els comerciants poden passar a fer efectives llurs comandes a les Oficines del Comitè i els serà servida seguidament.la mercaderia.

REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA DEL SINDICAT NACIONAL FERROVIARI (U. G. T.).

Demà divendres, es celebrarà una reunió general extraordinària de la Secció de Terrassa del Sindicat Nacional Ferroviari (U. G. T.) Zona 9, en el social de la U. L. S. O. Milícies Catalanes, 48 (Ex-Círcol Egarenc).

Donada la importància dels assumptes a discutir es prega a tots els companys ferroviaris que no deixin d'assistir a aquesta Assemblea.

No hay comentarios: