sábado, 11 de julio de 2020

El Dia, edició dilluns 14 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


Demà a les 2 de la tarda, arribaran 5 milicians d’Acció Catalana al local del Centre Catalanista Republicà.
El Centre Catalanista Republicà es complau en anunciar als seus afiliats que demà dimarts, a les 2 de la tarda arribaran a la nostra ciutat cinc valents milicians adscrits a les milícies d’Acció Catalana Republicana de Barcelona.
Aquests joves lluitadors, sostindran un canvi d’impressions amb els dirigents del nostre Centre, en el local del carrer de les Milícies Catalanes, conversa a la que hi son invitats tots els adherits al C.C.R.
HA MORT EL COMPANY HERIBERT SAL·LARI.
Després d’una setmana d'aguts sofriments, al captard de dissabte deixà d'existir a l'Hospital civil numero 1 de Tortosa, el company Heribert Sal·lari i Bescompte. domiciliat a la nostra .ciutat. Prou li foren aplicats tots els auxilis de la ciència moderna, però. malgrat tot. el terrassenc Sal·lari ha mort.

Com saben els nostres lectors, el company Sal·lari resultà greument ferit en l'accident .automobilístic ocorregut a la sortida del poble de Perelló el dia 5 del corrent, en el ,qual perdé la vida el camarada Jaume Aulet i Vilalta.

Tan prompte com es sabé el fatal desenllaç, l'ambulància de la Creu Roja local partí vers Tortosa a cercar el cadàver, arribat a Terrassa a dos quarts d'una de la nit.

El cos de l'infortunat Sal·lari ha estat exposat, en capella ardent, al local de la C. N. T., lloc d'on ha sortit l’enterrament a les onze del matí d'avui.

Nombrós públic ha acompanyat a la seva darrera estada el cadàver. Han assistit a l'acte del sepeli, representacions de la C. N. T., en els rengles de la qual militava el finat, de la U. G. T., del P. O. U. M., Esquerra Republicana de Catalunya, guàrdia nacional, d’assalt, policia, guàrdia municipal, etc.

Enfront l'Escola Industrial s’ha acomiadat el dol.

En aquests instants d'amarga tristesa per la família Delfinat, els testimoniem la nostra sentida condolença

Reposi en pau el company Heribert Sal·lari i Bescompte.

ACLARIMENT.

En la relació de donatius al Comitè d’Enllaç Antifeixista que publicarem el dia 10 del corrent, aparegué amb error la quantitat corresponent als obrers de la casa S.A. Torredemer i Malagarriga. Deia 383’90 pessetes quan en realitat havia de constar 583’90.

Quedi aclarit en honor a la veritat i per a satisfacció dels donants.

JA ESTAN SOCIALITZATS ELS SERVEIS DE POMPES FUNEBRES.

Amb l'aprovació del Comitè d'enllaç Antifeixista d'aquesta localitat, des del dia d'avui, queden socialitzats els serveis de Pompes Fúnebres a la nostra ciutat.

A la vegada s'adverteix al públic que pels avisos que siguin necessaris per als dits serveis, ha d'avisar-se, de moment, al domicili següent:

Carrer Francesc Ascaso, 4.
(Abans .Alcalà Zamora)
Telèfon. 1926.

ASSISTIT AL DISPENSARI.

L'home de 62 anys, Ferran Garcia, casat, amb domicili al carrer Passatge 3.er, 17. a les cinc d'ahir a la tarda, va ésser assistit al Dispensari Mèdic d'un àntrax a la nuca.
Una volta curat, el Garcia passà a casa seva.

ELS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Heus ací la llista dels donatius rebuts a la Cuina Popular:

Josep Massachs, 9 quilos de pebrots i albergínies: Jaume Colomer, 2 quilos de botifarra catalana; Sebastià Recha, 5 quilos de mongetes 14 quilos de pa; Joaquim Casamada, 2 quilos de pastes; Jeroni Anglada, diverses cebes i del P.O.U.M., 30 quilos de pa.

ROBATORI A L'EX-COL·LEGI DE LES CARMELITES DESCALCES.

En el decurs de la passada nit, després de violentar una porta situada darrera unes bardisses del Torrent del Vallparadís, la qual dona entrada al soterrani que. sempre en pla ascendent, condueix a una dependència de l'ex-collegi de les Carmelites Descalces del carrer Major de la barriada de Sant Pere, han entrat lladres en l'edifici esmentat.

Els malfactors han resseguit totes les habitacions i regirat els calaixos del mobiliari. S'han trobat a mancar nombrosos llibres interessants pels professors i altres objectes de poc valor.

S'ignora qui pugui ésser l'autor o autors de la malifeta.

D'INTERÉS PER ALS PARES D'ALUMNES DE LES ESCOLES NACIONALS.

Es fa avinent a tots els pares d'alumnes que durant el proppassat curs varen concórrer a les EscoIes Oficials. que el propvinent dia 16 s'obriran les mateixes, advertint a tots els interessats que, si per tot el dia 23 del corrent mes no s'han presentat a la respectiva Escola. seran donats de baixa i substituïts llurs llocs per altres alumnes aspirants.

ESCOLA NOVA UNIFICADA :: S’HA SUSPÉS FINS A NOU AVÍS L'OBERTURA DE CURS.

Per acord de la Delegació del C. E. N. U. d'aquesta comarca, queda suspesa fins a nou avis, l'obertura del curs a totes les escoles oficials d'aquesta ciutat

HAN ARRIBAT GALLINES I ARRÒS A LA NOSTRA CIUTAT.

Les Comissions desplaçades pel Comitè de Proveïments a Calasparras (Múrcia) i València, respectivament, han regressat amb una important partida de gallines la primera, i una forta partida d'arròs, la segona.

Els comerciants interessats en adquirir qualsevol dels esmentats articles, poden passar a efectuar llurs comandes a les oficines del Comitè de Proveïments, carrer de Pau Iglesias, 13.

No hay comentarios: