domingo, 12 de julio de 2020

L’Acció, dimarts 15 de setembre de 1.936 pàg. 2


L’EXTINENT PALACIO CONDEMNAT A RECLUSIÓ PERPÈTUA.

Ahir, entre els set sumariats als quals se'ls veia la causa a l'«Uruguay», hi havia l'extinent de cavalleria en Modest Palacio i Ferrer, secretari que fou del Jutge militar que portà el sumari pel 6 d'octubre a la nostra ciutat.

Els lectors recordaran que uns ciutadans avançats lliuraren dies enrere al President del Tribunal Popular i a altres organismes, una instància,—que reproduirem en aquestes planes—els termes de la qual podien ésser molt benèfics per al processat.

No obstant les boníssimes impressions que hom rebé en lliurar el document les quals garantien que l’endemà mateix en Palacio estarà lliure, aquest ex-tinent, en el judici d'ahir sortí condemnat a cadena perpètua.

En l'acte de la vista hi assistiren com a testimonis aportats per la defensa de l'ex-tinent, els primers signants de la instància, els camarades Petxamé, Batlle, Sastre, Salelles i Comadrán. També declararen al seu favor un milicià de la C. N, I. i un militant del P.O.U.M. Les declaracions de tots ells, encara que no ho sembli, han estat favorables, perquè segons impressions, Palacio hauria estat condemnat a mort, com així ho han estat cinc dels set processats compresos en el judici.

De tot aquest trist afer en publicarem un interessant i emotiu reportatge en l’edició de demà.

NO MANCARÀ XOCOLATA.

Aquest matí, uns comissionats del Comitè de Proveïments han estat a una important fàbrica de xocolata de Barcelona, on han concertat una important compra d'aquest producte el qual fa dies escasseja moll a la nostra ciutat.

GESTIONS PER A LA COMPRA DE GALLINES.

Aquesta matinada, ha sortit una comissió del Comitè de Proveïments, la qual s’ha dirigit a Portbou, on gestionarà la tramesa a Terrassa d’importants carregaments de gallines.

REPARTIMENT DE SUCRE.

Durant el matí d'avui ha començat amb molta profusió el repartiment de sucre entre els comerciants de la ciutat, els quals havien fet prèviament les seves comandes al Comitè de Proveïments.

AVIS ALS MILICIANS QUE HAGIN D'ANAR AL FRONT.

El Comitè d'Ajut fa avinent a totes les organitzacions obreres i polítiques de Terrassa, que en organitzar alguna expedició de milicians, ho posin a coneixement del Comitè, doncs d'aquesta manera tots els nostres milicians seran proveïts convenientment de rova interior, de la qual les primeres expedicions n’estaven molt mancades.

PERQUÈ LES AMBULÀNCIES TINGUIN RADIO.

Entre el s components de la U.G.T. de la nostra ciutat, s'està organitzant una recapta per tal de proveir d'aparells de ràdio les dues ambulàncies que diàriament presten el servei d'assistència entre Barcelona i Tardienta.

Aquesta recapta sembla que ha estat molt ben acollida, doncs ja s'han fet alguns donatius.

REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA DELS FORNERS.

El Sindicat d'Obrers Flequers de la U. G. T. ha convocat reunió general extraordinària dels seus afiliats per demà dimecres dia 16 a les 8 del vespre, en el local social de la U. G. T., Milícies Catalanes, 48.

SINDICAT DE TREBALLADORS SANITARIS.

Per avui dimarts a les 10 de la nit en el local de la U. L. de S. O. (U. G. T.) Milícies Catalanes, 48, queden convocats tots els metges, farmacèutics, llevadores i practicants, per anar a la constitució definitiva del Sindicat de Treballadors Sanitaris (U.G.T.)

EL COMITÈ D'INCAUTACIÓ COMENÇA LA VENDA DE MOBLES INCAUTATS.

Es posa en coneixement del públic que a partir d'aquesta data el Comitè d'Incautació procedirà a la venda al públic de diversos mobles producte d'incautacions efectuades.
Adreçar-se al carrer Francesc Macià. 32, en hores hàbils del dia.

PELS HOSPITALS DE SANG DE CATALUNYA.

Ha estat lliurada al Comitè d'Enllaç la quantitat de 1.014’95 ptes. Producte de la liquidació del festival que a profit dels Hospitals de Sang, tingué lloc el proppassat diumenge, dia 6 al Casino del Comerç, d’aquesta localitat.

No hay comentarios: