jueves, 16 de julio de 2020

El Dia, edició dijous 17 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


EL FESTIVAL DE DEMÀ, AL PRINCIPAL, PRO-VÍCTIMES DEL FEIXISME.

Demà, divendres, a les deu de la nit, tindrà lloc al Teatre Principal, el festival que, a profit de les víctimes del feixisme, ha organitzat acuradament la Societat Coral Joventut Terrassenca.

Al dit festival hi prendran part les diverses seccions de l'entitat. El programa es desenrotllarà dc la manera següent:

I Massa Coral.
II Rítmica,
III Ballets,
IV Danses i
V Teatre.

Donat el caire altruista de la festa, es creu que el festival aconseguirà un èxit.

NOTA DEL COMITE D'INDÚSTRIA.

El Comitè local d'Indústria fa avinent a tots els industrials que la seva circular del dia 11 del corrent, ha quedat suspesa fins a nou avis.

EL SORTEIG DE L'EXPOSICIÓ D'ART A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG.

El proper diumenge dia 20, a les 11 del matí tindrà lloc als “Amics de les Arts" el sorteig de les obres cedides a profit dels Hospitals de Sang de Catalunya.

En la premsa local de la propera setmana es publicaran els números premiats.

OBERTURA DE LES ESCOLES DE PÀRVULS.

La delegació del C. E. N. U., es complau en fer públic que el proper dilluns, dia 21, ja començaran a funcionar les escoles de pàrvuls d’aquesta ciutat, per bé que amb caràcter provisional, en espera, del pla general que molt aviat quedarà enllestit i permetrà donar escola a tots els infants de Terrassa.

FESTIVAL DE MÚSICA CLÀSSICA I REVOLUCIONÀRIA AL PASSEIG.

La Federació Local de Sindicats i el Sindical Musical de la C. N. T. inviten el poble treballador al magne festival artístic de música clàssica i revolucionaria que tindrà lloc el proper diumenge, a les 12 del migdia, en el Passeig de Garcia Hernández.
Heus ací el programa:

I
"La Internacional".
Himnes Revolucionaris.
"Los Hijos del Pueblo".
"Caballería ligera".
"Amor Brujo".

II
Dues sardanes.

Durant l’intermedi, els companys Rico i Fortet per mitjà dels altaveus instal·lats a l'efecte, dirigiran la paraula al poble treballador.

Cal que hi assisteixin tols els obrers de totes les tendències, com a homenatge i adhesió a la música revolucionària del poble.

CAIGUDA.

Per haver caigut a la via pública, al captard d’ahir rebé assistència facultativa al Dispensari Mèdic la nena de 7 anys, Mercè Gasset, domiciliada a la Carretera de Moncada, 31. Presentava conclusions i erosions en ambdós genolls.

HOME ATROPELLAT PER UN CICLISTA.

Davant la casa Gibert de la Carretera de Moncada, a tres quarts de vuit d’aquest matí, la bicicleta matrícula d’aquesta ciutat, muntada pel jove de 22 anys, Manuel Peralta i Silvestre, amb domicili al carrer Beethoven, 12, ha atropellat el veí de 56 anys, Joaquim Guilera, vidu, qui viu al carrer Primer de Maig, 72.

De resultes del violent xoc, atropellat i ciclista han anat a rodar per terra, lesionant-se. Ambdós han estat portals al Centre Mèdic, on el doctor Trincheria, que es trobava de torn, els ha assistit convenientment.

L'atropellat sofria erosions i contusions múltiples a tot el cos i commoció cerebral. El ciclista, una ferida contusa al llavi superior i una forta contusió a l'espatlla.

Després de practicada la primera cura, els ferits han passat ai respectiu domicili.

L'atropellament ha estat posat en coneixement del Jutjat Municipal.

RAM FABRIL I TÈXTIL. (U. G. T.) :: COMITÉS DE FÀBRICA I CONTROL.

La Comissió Tècnica del ram de teixits del Sindicat Obrer de la Indústria Fabril i Tèxtil (U. G. T.) convoca tots els companys que formen part de Comitès de Fàbrica i Control, pertanyents al dit Sindicat, a la reunió que tindrà lloc el propvinent dissabte, dia 19, a les 11 del matí, en el seu estatge, (Milícies Catalanes, núm. 48, abans Sant Pere), per a tractar d’assumptes relacionats amb els dits Comitès.

No hay comentarios: