viernes, 3 de julio de 2020

El Dia, edició dimecres 9 de setembre de 1.936, pàg. 3


FESTIVAL AL TEATRE PRINCIPAL A PROFIT DE LES MILÍCIES.

El pròxim divendres, es celebrarà al Teatre Principal un festival benèfic a profit de les Milícies Antifeixistes de la nostra ciutat, en el qual es representarà l'obra teatral del gran dramaturg J. Dicenta, titulada "El señor feudal" a càrrec d'un bon repartiment.

Donat el caire del festival, és de creure que l'àmplia sala del nostre primer teatre es veurà molt concorreguda.

Per tal que la comissió organitzadora pogués celebrar-lo i a petició de la mateixa, la Fraternitat Republicana ha ajornat una setmana el seu anunciat festival, en el qual havia d’interpretar-se l'obra "Les delícies de la llar”.

RECAPTACIÓ QUE S'OBTINGUÉ EN UN BALL A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG.

Els joves organitzadors del ball a profit dels Hospitals de Sang, que tingué lloc el proppassat diumenge al Saló Catalunya, varen recaptar en el mateix 322'80 pessetes, lliurades al Comitè d'Enllaç fent constar el seu agraïment al públic jovenívol, l'Orquestra "Good Jazz", per la seva aplaudida actuació, i també a l'empresari del local, que el cedí amablement.

DONATIUS AL COMITÈ D'AJUT.

L'esmentat Comitè ens comunica que de les companyes Teresa Bosch, Conxa Gibert, Maria Martín, Matilde Meler, Rosa Sala, Teresa Brossa, Marina Llopart, Maria Sala, Miquela Meler, Soledat Duran, Clara Puiggròs, i Núria Morera, ha rebut el següent:

MATRÍCULA.

En el Col·legi ibèric (abans Can Tries), està oberta fins a primer d'octubre la matricula per a pàrvuls, elemental i adultes.

També s'admeten recomanats.

Portal Nou, 10.

DEMA COMENÇARÀ EL CURSET D'INFERMERES.

Es posa en coneixement de totes les senyoretes inscrites per a cursar els estudis d'Infermera, que demà, dijous, a les 8 del vespre començarà el curset d'infermeres, el qual tindrà lloc a l'Hospital d'aquesta ciutat i anirà a càrrec dels Metges de la dita institució.

ELS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Avui, la Cuina Popular ha rebut els donatius següents:

Eduard Pujol, un sac de patates: Joan Fontanelles, set quilos de tomàquets; Felip Ballbé, 6 llaunes de sardines; Josep Catafau, un sac de patates; Un català antifeixista, cine quilos do garró de porc: .Josep Armengol, un cistell de mongetes; J. Morell, en el cobrament de factures del passat dissabte, descomptà el 4 %; Pere Colomer, descomptà el 2 %; M. Gibert Roca, descomptà el 10 % M. Vives, descomptà el 4% i Llorenç Vergés, el 2%.

ASSISTITS AL DISPENSARI.

A la tarda d'ahir, per haver-se enclòs el dit índex de la mà esquerra en la juntura d'una porta, va ésser assistit al Centre Mèdic, l’home de 40 anys, Miquel Corredor, que viu al carrer Marconi, 97.

També per haver-se produït una ferida tallant a la mà dreta, Joan Manyosa, de 20 anys, habitant al carrer 16 de febrer, 26, rebé assistència facultativa al Dispensari, a les tres de la tarda d'ahir.

No hay comentarios: