miércoles, 29 de julio de 2020

El Dia, edició dilluns 28 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


LA FESTA D'AHIR AL PARC MUNICIPAL.

Com prèviament s’havia anunciat, ahir a la tarda va celebrar-se al Parc Municipal, l'exhibició de ballets populars a càrrec de l'Esbart Dansaire Santperenc i a profit dels Hospitals de Sang.

La festa va desenrotllar-se tal com marcava el programa. Les sardanes que la Banda Municipal executà entre un i altre ballet, foren puntejades per vàries colles de dansaires.

A cada ballet que de forma admirable interpretava l'Esbart Dansaire, sota la direcció del seu mestre Wifred Catasús. era cordialment ovacionat pel nombrós públic que, amb motiu de la benèfica festa, s'havia congregat al Parc Municipal.

El ballet titulat "Gran Ball de Gitanes del Vallès", fou entusiàsticament aplaudit. També "La Santa Espina", va recollir nombrosos aplaudiments.

En concret, es pot dir que la festa aconseguí un bon resultat, i que fou bastant nodrida la recapta efectuada a profit dels Hospitals de Sang.

HAN ARRIBAT ARTICLES AL COMITE DE PROVEÏMENTS.

Aquest Comitè ens comunica que ha rebut una important partida de patates, procedents de Lleida. També té emmagatzemada una partida d' arròs, arribada el passat dissabte de València. Així mateix li han arribat sal i garrofes.

Ho posa a coneixement de tots els comerciants perquè passin a efectuar llurs comandes, aquells que estiguin mancats d'algun dels articles de referència.

ORGANITZACIÓ D’UN CURSET D’INFERMERES.

Oficiosament se'ns comunica que el Sindicat de Treballadors Sanitaris afecte a la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G..T.), està preparant amb tota cura l'organització d'un Curset d'Infermeres especialitzades.

Entre les afiliades a aquesta organització ha despertat un gran entusiasme l'anunci d'aquest Curset, i tot fa preveure que en iniciar-se la inscripció, s'esgotaran ràpidament les matricules.

UNA INICIATIVA MOLT LLOABLE.

A proposta de la Secció de Terrassa del Sindicat Nacional Ferroviari (U. G. T.), la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G. T.), ha obert una subscripció especial destinada a proveir d’instal·lació de ràdio els dos cotxes-hospital que actualment s'estan construint a Barcelona, i que efectuaran el servei diari des del front d'Aragó a Barcelona per a evacuar els nostres ferits en la lluita contra el feixisme.

NOTA DE LA C. N. T. i F. A. I.

La Confederació Nacional del Treball i la Federació Anarquista Ibèrica de Terrassa, posen a coneixement de tots els seus simpatitzants i al poble en general que han organitzat un servei de camió cada deu dies, per a transportar els paquets dels familiars i els donatius directament al front de combat.

AVÍS DEL COMITÈ SANITARI REFERENT A L'HOSPITAL.

A prec del Comitè Tècnic i aprovat pel Comitè Executiu assabentem al públic que les hores de visita a l'Hospital seran, a partir d'aquesta data, de 3 a 6 de la tarda. Durant les restants hores del dia. els que tinguin necessitat de visitar algun dels hospitalitzats podran passar per aquest Comitè on se'ls facilitarà la deguda autorització.

LES MATRÍCULES A L'ESCOLA INDUSTRIAL.

Hom posa a coneixement de tots aquells que desitgin matricular-se amb caràcter provisional per al curs 1.936-37, que poden efectuar-ho del 1 al 15 d’octubre, hores de 10 a 12 del matí.

A la Secretaria de l'Escola es facilitaran els corresponents fulls d'inscripció.

ACCIDENT DE CAÇA.

Mentre es trobava caçant en un bosc proper a la ciutat juntament amb una colla d'amics, el ciutadà Manuel Aguilar, amb domicili a Terrassa, tingué la desgràcia que se li disparà casualment l'arma, ferint-se ell mateix d'alguna consideració.

Els seus companys de cacera, el transportaren al Centre Mèdic amb un cotxe. El facultatiu de guàrdia va assistir-lo convenientment. L’Aguilar sofria una ferida per arma de foc a la part interior de la cama esquerra, amb orifici d'entrada i sortida, i fractura del peroné.

Una volta practicada la primera cura, el ferit fou hospitalitzat.

NOI ATROPELLAT PER UN COTXE.

Al captard del passat dissabte, a la Rambla d'Egara fou atropellat per un cotxe, matrícula de Barcelona, el noi de 14 anys, Emili Cruz, amb domicili al carrer d'Antoni Pius, 181. El mateix vehicle va conduir-lo al Dispensari Municipal, on fou convenientment assistit pel doctor Claveria.

El Cruz presentava diverses contusions a vàries parts del cos i ferides contuses al genoll i cama esquerra.

Una volta practicada la primera cura, l'accidentat passà a casa seva.

EL DISPENSARI MUNICIPAL HA COMENÇAT A FUNCIONAR A L'HOSPITAL.

El Dispensari Mèdic Municipal que fins ara estava instal·lat al carrer dels Màrtirs del 6 d'octubre (abans Sant Quirze) cantonada al de Baldrich, a partir d'avui ha estat traslladat, per ordre del Comitè Sanitari, a una dependència de l'Hospital.

El trasllat es posa a coneixement de tots els terrassencs.

CAIGUDA.

D'una forta distensió al peu esquerre, resultat d'una caiguda que sofrí al carrer d'Enric Fontbernat, dissabte a la tarda rebé assistència facultativa al Dispensari el noi de 10 anys. Josep Moya domiciliat al carrer d'Escultor Armengol, 1, primer pis.

MÉS CAIGUDES.

A les quatre de la tarda d'ahir, sofrí una caiguda al carrer de Mustarol. Francesc Caju, de 60 anys, casat, amb domicili a la Plaça de la República. Va produir-se una ferida contusa al cuir cabellut, la qual li fou curada al Dispensari.

També per haver caigut a la via pública, el veí de 37 anys, Baltasar Jofresa, que viu al carrer de Paz, 10, a la tarda d'ahir va ésser curat al Dispensari d'una ferida contusa a la barba.

Finalment, el vailet de 8 anys, Antoni Gorgorà, habitant al carrer de Bartomeu Amat, 117, va caure daltabaix de la paret d'un tancat situat en el dit carrer, produint-se una ferida contusa a la regió mentoniana, que li fou curada al Centre Mèdic.

No hay comentarios: