jueves, 9 de julio de 2020

Vida Nueva, 11 de septiembre de 1.936, pág. 2


Sindicato Único de Profesionales (C.N.T.).

Dirigimos las presentes líneas a todos los hombres y mujeres de profesiones liberales (Ingenieros , Abogados , Profesores , Doctores, etc, ) de la comarca del Vallés occidental, que simpaticen con la Confederación Nacional del Trabajo y con la transformación social que se está operando en Cataluña, pertenezcan o no al Sindicato Único de Profesionales Liberales, para que pasen al sábado día 12 a las 3 de la tarde por el local de la Federación Local de Sindicatos Únicos de Tarrasa (C.N.T.) Fuente Vieja, 76, para un cambio de impresiones a fin de ir a la constitución de una Sección comarcal afecta al mentado Sindicato.

La Comisión organizadora.

Rasgo digno de imitarse

Por el compañero Dr. Palau nos ha sido entregada la siguiente relación de objetos, para engrosar la lista de donativos en favor de la causa revolucionaria.

Un par de pendientes de oro y platino.
Cinco anillos de oro.
Una cadenita de oro y varias piezas sueltas, así mismo de oro también.
Gesto ecuánime y altruista que pone de relieve el alto espíritu y fervor antifascista del estimado Dr. Palau, en pro de la causa del pueblo trabajador.

Que tenga imitadores, tan loable gesto de desprendimiento.

Gran mitin en Matadepera

Organizado por las Juventudes Libertarias de Tarrasa para el próximo sábado día 12, a las 9 y media de la noche en el local (Can Trapet), en el que tomarán parte los siguientes oradores:

Ramón Neves
Lorenzo Roig
José Riberas
Dr. Palau
José Rusiñol
Presidirá José Corominas

¡Obreros por la importancia del mismo asistid!

NOTA DE LA DELEGACIÓ COMERCIAL C. E. N. U. — VALLES OCCIDENTAL

Aquesta Delegació, tot constituïda es va adonar immediatament de l'envergadura de l'obra que el Consell de l'Escola Nova Unificada ve a realitzar.

Són tan múltiples i tan complexes els problemes que a Terrassa i a tota la Comarca del Vallés Occidental té planejats, que ha calgut esmerçar els primers 15 dies per a prendre orientacions dintre del Comitè, endegar l'oficina per a que respongui a les exigències de l’organització i classificar els problemes perquè puguin ésser simultàniament abordats amb el màxim d'encert possible dins del reduït marge de temps del qual es disposa.

Per això malgrat la intensitat de treball que ha pesat damunt la Delegació del C, E.N.U, no ha transcendit al públic cap acte visible durant aquest parell de setmanes transcorregudes.

Ara, però, ja podem donar a conèixer algunes de les activitats d'aquesta organització, convençuts de que han d'interessar força a l'opinió pública.

Han estat visitats tots els edificis de les ex-EscoIes confessionals incautats pel C.E.N.U. De cada un d'ells ja se n'ha aixecat el corresponent plànol.

Amb aquests plànols a la vista i després de les inspeccions necessàries, s'està formant al pla general d'ensenyament primari en aqueixos ex convents articulat amb l'organització oficial d'ensenyança que ja existia.

Atents a la consigna de no deixar cap infant al carrer el primer d'octubre, en aquests instants, solament es té cura dels treballs indispensable a per a posar en funcionament l'escola primària de Terrassa, la qual serà totalment controlada pel C.E.N.U. A aquest objecte s'està confeccionant un pla general d'escoles amb el nombre d'aules, d'alumnes de professors que caldrà habilitar per el proper curs 1.936-37.

Una vegada enllestit aquest pla, serà profusament publicat per tal que el coneguin tots els nostres conciutadans i hom donarà les instruccions necessàries per a l'obertura del curs.

Entretant, es procedeix activament a la neteja i tria del material , sencer o destruït, que ha estat trobat en cada un dels ex convents.

No hay comentarios: