martes, 21 de julio de 2020

L’Acció, dimecres 23 de setembre de 1.936 pàg. 2


UN FESTIVAL A PROFIT DELS HOSPITALS DE SANG.

El propvinent dissabte, dia 26 del corrent a les 9 del vespre, tindrà lloc al Casal d'E, R. de C. del districte tercer (carrer de l’Agricultura, Bar La Rabassada), un bell festival artístic i musical, autoritzat pel Comitè d'ajut, a profit dels Hospitals de sang.

El programa serà executat pel Grup Infantil de la Sucursal núm. 2, de la Unió Local de Cooperatives, dirigit per Emili Soler i la Rondalla del Centre Aragonés.

Donarem més dades d'aquest festeig antifeixista celebrador al popularíssim Casal.

S'ESTIMBA UN CAMIÓ CARREGAT DE VI.

AI quilòmetre número 9 de la carretera de Martorell, prop de dos quarts de sis d'ahir a la tarda, un camió carregat de vi, procedent de la veïna ciutat de Sabadell, s’estimbà per un terraplè resultant els seus dos ocupants ferits.

L'Ambulància de la Creu Roja, es traslladà immediatament al lloc de la desgràcia. També hi feren cap l'alcalde Jaume Figueres, i el conseller-regidor, Josep Petchamé.

Els ferits foren portat al Dispensari, fins els curà el metge de torn.

Un d'ells, anomenat Joaquim Pibernat, de 57 anys, amb domicili al carrer Menéndez Pelayo, 59, sofria una contusió a la regió, mal·leolar dreta i excoriacions a la cama esquerra.

L'altre, de nom Segismond Comellas, de 23 anys d'edat, domiciliat al carrer Puig i Cadafalch, 51, presentava una forta contusió al genoll esquerre i una ferida incisa al terç mig de l'avant-braç del mateix cantó.

Una vegada guarits, els dos lesionats foren portals als seus domicilis de Sabadell.

El vi que portaven en el camió, fou traslladat als soterranis del Mercat de la Independència, on ha quedat dipositat en espera que els seus propietaris vinguin a reclamar-lo.

NOTA DEL COMITÈ DE PROVEIMENTS.

Es posa en coneixement a tots els comerciants del ram de l'alimentació que totes les comandes d'arròs les efectuïn a aquest Comitè, doncs des d'ara queda prohibida als nostres comerciants la compra d'arròs a altres llocs, mestre el susdit Comitè no ordeni altra cosa.

Els comerciants que no atenguin aquesta disposició i comprin arròs fora de Terrassa, quan la mercaderia entri a la nostra ciutat, serà incautada.

CONFIRMACIÓ DE L’AFUSELLAMENT DE GARCÍA LORCA.

 Segons una llista fúnebre dels membres afusellats a Granada pel coronel Cascajo el dia 19 del passat agost, publicada al diari facciós «El Ideal», el poeta Garcia Lorca es troba comprés entre els executats.

Amb aquesta noticia, queda esvaïda l’esperança de la vida del poeta publicada per un col·lega de Barcelona i reproduïda per nosaltres abans d'ahir.

AVÍS A LES ORGANITZACIONS AFECTES A LA U, G. T.

El Secretariat de la U. L. S. O. (U. G. T.) recorda a totes les organitzacions afectes a la disciplina, la obligació que tenen d’enviar els avisos de reunions i totes les notes per a la premsa i la ràdio a la Secretaria de Propaganda i Premsa, per tal de donar-hi curs i efectuar la deguda controlació.

REUNIÓ EXTRAORDINARIA DEL SINDICAT NACIONAL FERROVIARI (U. G. T.).

El proper divendres dia 25 es celebrarà una reunió general extraordinària de la Secció de Terrassa del Sindical Nacional Ferroviari (U. G. T.) Zona 9ª, en el local social de la U. L, S, O. Milícies Catalanes, 48, (Ex-Círcol Egarenc).

Donada la importància dels assumptes a discutir es prega a tots els companys ferroviaris que ho deixin d'assistir a aquesta Assemblea.

SINDICAT D'OBRERS FLEQUERS (U. G. T.)

Per tal de discutir el projecte de socialització de la Industria de la panificació han estat convocats per aquell vespre a les 7, tots els companys forners afectes a la disciplina de la U. G. T.

No hay comentarios: