domingo, 26 de julio de 2020

El Dia, edició dissabte 26 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


VENTURA GASSOL VINDRÀ EL VINENT DIMARTS.

El pròxim dimarts vindrà a Terrassa el Conseller de Cultura de la Generalitat Ventura Gassol, per tal de prendre  possessió de la torre Salvans de La Barata, incautada per la Generalitat i visitar després els objectes d’art dipositats a les naus de les Esglésies de Sant Pere.

Per tal d’aprofitar l’estada del conseller a Terrassa, la Joventut d’Estat Català, organitzat per aquell vespre una recepció en honor del visitant, la qual tindrà lloc a la Casa del Poble.

En el curs de l’acte, Ventura Gassol parlarà sobre el moment actual.

EL QUE LLIURA EL COMITÈ D’AJUT.

Les expedicions que la matinada d’ahir partirem vers el front aragonès, s’emportaren els articles que segueixen, destinats als milicians, i que han estat facilitats pel Comitè d’Ajut.
Roba lliurada a la columna Ortiz de la C.N.T.

12 dotzenes mocadors blancs, 18 dotzenes de mocadors de color, 21 camises franel·la talla 1, id. Id. 2. 21 id. Id. 3, 3 id. id. 4, 6 dotzenes de camisetes, 33 metres setí negre. 17 metres setí vermell.

Roba lliurada a la columna del P.O.U.M.

6 suèters, 20 dotzenes de mitjons, 6 caçadores, 10 camisetes, 5 mocadors, 4 pràctics, 2 bufandes, 4 calçotets, 1 parell d’espardenyes, 26 jerseis, 1 abric de pell i 16 dotzenes de tovalloles.

Roba lliurada a la columna d’Esquerra Republicana.

6 suèters, 20 dotzenes de mitjons, 6 caçadores, 11 camisetes, 5 mocadors, 4 calçotets, 8 pràctics, 1 parell d’espardenyes, 26 jerseis, 1 abric de pell i 4 dotzenes de tovalloles.

AVISOS DEL COMITÈ DE PROVEÏMENTS.

Aquest Comitè fa un advertiment enèrgic a tots els particulars a l'objecte que no acaparin les patates. Si malgrat aquest avis, el Comitè té coneixement de la seva infracció, procedirà a la incautació de la mercaderia a tots els particulars que els siguin trobats més de 10 quilos.

S'ha d'aclarir però, que resten exclosos d'aquesta disposició tots els pagesos.

El Comitè de Proveïments també assabenta a tots els comerciants en general, que té emmagatzemada una partida d'ordi i adverteix, a la vegada, que serà requisada la mercaderia a aquells comerciants que comprin ordi en lloc forà.

INTERCANVI DE MERCADERIES.

Entre el Comitè de Proveïments local i el de Lleida, s'ha establert un intercanvi de mercaderies, a canvi dels "panyos" que els servirà el Comitè terrassenc. el d'aus li trametrà articles alimentaris.

NOTA DE LA C N T F.A.I.

La Confederació Nacional del Treball i la Federació Anarquista Ibérica de Terrassa; posen a coneixement de tots els seus simpatitzants i al poble en general que han organitzat un servei de camió, cada deu dies, per a transportar els paquets dels familiars i els donatius directament al front de combat.

ALS PARES D'INFANTS EX-COLONISTES.

Es recomana a tots els pares que llurs fills havien de concórrer a les Colònies Escolars, i que per tant tenen al seu poder els uniformes de les mateixes, que es serveixin retornar-los, com mes prompte millor, al departament de Sanitat d'aquest Ajuntament.

SALUTACIÓ.

L’hem rebuda molt afectuosa del ciutadà Dr. Miquel Vinyals en prendre possessió del seu càrrec de President del Sanatori Mèdic-Quirúrgic de Terrassa (abans Hospital) per al qual fou recentment designat.

No cal dir com hi corresponem amb la màxima cordialitat.

BALLS A PROFIT DE LA BORSA DEL TREBALL DEL SINDICAT MUSICAL.

El Sindicat Musical de la nostra ciutat (C. N. T.) ha organitzat per a avui i demà dos interessants balls a profit de la seva Borsa de Treball, que seran amenitzats per nodrides orquestrines.

L'un tindrà lloc aquesta nit a dos quarts de 10 a la Joventut Terrassenca i l'altre en el local de l'Orfeó Terrassa.

HOME MOSSEGAT PER UN CONILL.

El veí de 53 anys, Baudili Llopart, casat, domiciliat al carrer de Jodis;31, fou assistit ahir al Dispensari Mèdic pel facultatiu de torn, d'una ferida contusa al dors de la mà esquerra, que va produir-li un conill mentre li donava menjar.

XAVAL LESIONAT.

D'una ferida contusa a la parpella dreta, que li produí un seu amic en tocar-lo amb un bastonet que servia de projectil a una escopeta d'aire comprimit, el nen de 9 anys. Vicenç Izquierdo, que viu al carrer del Nord, 81, a la tarda d'ahir va ésser assistit al Dispensari.

CAIGUDA D'UN CICLISTA.

Al captard d'ahir, a la Ctra, de Moncada, va caure de la bicicleta que muntava, Ramon Jordà, de 26 anys, casat, habitant al carrer Pintor Torres, 12. Va resultar amb ferides contuses a diverses parts del cos, de les quals va ésser assistit al Dispensari Municipal.

No hay comentarios: