miércoles, 1 de julio de 2020

L’Acció, dilluns 7 de setembre de 1.936 pàg. 2


MOR AL FRONT ARAGONÉS.

Es amb molt sentiment que ens hem assabentat de la mort en els camps de batalla d'Aragó, del ciutadà Josep Muñoz i Llop, guàrdia municipal que fou fins a primers d'agost, quan partí per al front a combatre sediciosos, posat que Muñoz havia pertanyut a l'exèrcit amb el grau de sergent i per això en allistar-se com a milicià quedà nomenat cap de centúria.

No fa pas molt que el dissortat s'havia adreçat al poble de Terrassa des d'aquestes columnes, poc després de la seva arribada al front.

Molt apenats, adrecem a la seva família el nostre condol.

DONATIUS FETS A LA CUINA POPULAR.

De Joaquim Peñarroya, una gallina.

D'Elvira Julián, en representació dels veïns carrer Monistrol: una gallina, dos quilos d’arròs, un quilo de sucre, un quilo de cafè, dos quilos de mongetes, un quilo de cigrons, tres quilos de sebes, vint quilos de tomàtecs, una pastilla de sabó, un pot de préssec, una lata de sardines.

D'Alfons Ferrer, cinc quilos de pa.

De Pere Balet un quilo d’arròs i un quilo de mongetes.

De M, V. G., tres quilos de carn.

De Josep Massachs, seixanta quilos de sebes.

De M. Saludes, dos quilos de botifarra negra.

ALS MESTRES PARTICULARS DE TERRASSA.

Tots els mestres particulars d'aquesta ciutat que encara no han passat per les oficines de l'Escola Nova Unificada (Masia Freixa) són pregats de presentar-se tot seguit per tal de formular la declaració Jurada reglamentària.

IDENTIFICACIÓ DE CADÀVERS.

Han estat identificats els tres cadàvers que dissabte foren enterrats al Cementiri Nou, de la troballa dels quals donàrem compte amb caràcter de desconeguts.

Han resultat ésser, tots tres, veïns de Sabadell, i d'extremada filiació carlina.

Es deien; Marian Vilalta i Marquina. de 40 anys, Josep Saló i Virgili, de 22, i Josep Jover, de 34.

NOTES DEL COMITÉ DE PROVEÏMENTS.

Ha arribat a Terrassa, importants carregaments de blat, segó i segonet, quals productes poden ésser demanats al Comitè de Proveïments, on es cuiden d'atendre les oportunes demandes.

El Comitè de Proveïments ha enviat unes circulars als pobles del districte a l'objecte de posar-se d'acord, en referència a l’abastiment de la farina tant per la nostra ciutat, com pels susdits pobles.

No hay comentarios: