martes, 21 de julio de 2020

L’Acció, dimarts 22 de setembre de 1.936 pàg. 2


A TOTS ELS MESTRES PARTICULARS I AUXILIARS DE PRIMERA ENSENYANÇA DE TERRASSA.

La Delegació de la F. E. T. E. en aquesta ciutat, els convoca per a una reunió que tindrà lloc el proper dimecres, dia 23, a les 7 del vespre, en el domicili social, Cremat, 37, per a tractar un assumpte de màxima importància.

RECAPTACIÓ DE CONTRIBUCIONS.

Per disposició superior es fa avinent als contribuents que la cobrança d'aquest trimestre ha estat prorrogada fins el dia 30 del corrent.

DARRERS DONATIUS INGRESSATS A LA CUINA POPULAR.

De Joan Pastor, 28 quilos de patates.

De Morral, sis quilos i mig de patates i set i mig de mongetes.

I de Josep Massachs, nou quilos de pebrots.

REUNIÓ D'OBRERS VAQUERS.

Ei Sindicat d'Obrers Vaquers l' «Espiga» (U. G. T.), el proper diumenge, a les deu del matí, celebrarà una assemblea general al seu local social, baix el següent ordre del dia:

Lectura de l'acta anterior.
Ultimar la formació de la Junta.
Tractar dels aprenents repartidors.
Assumptes generals.

PER LA SOCIALITZACIÓ DE LES FLEQUERIES.

Es convoca a tots els associats ai Sindicat de Flequers (U. G. T.), a una reunió general que tindrà lloc demà, a les sis de la tarda, en el seu local del carrer Milícies Catalanes.

Heus ací l'ordre del dia:

Informes sobre socialització.
Precs i preguntes.

UN FEIXISTA TERRASSENC TROBAT A PALAFRUGELL.

Retallem d'una corresponsalia a «La Rambla» des de Palafrugell:

«Per uns membres del Comitè d'Investigació de Barcelona fou detingut a l'Hotel Aigua Blava. de Fornells, un individu, el cognom del qual és Onandia.

Es tracta d'un fabricant de teixits de Terrassa, conegut per les seves idees reaccionàries el qual s'estatjava a l'Hotel abans esmentat, fent-se passar per viatjant de comerç. En un registre efectuat al domicili de la seva mare, a l'Avinguda d'Eduard Maristany, hom hi trobà gran nombre d'armes i municions, entre elles algunes pistoles metralladores, amb llurs corresponents carregadors.

El detingut ha passat a la disposició del Comitè Central de Barcelona».

UNA NOVA EMISSORA AL SERVEI DE L'ANTIFEIXISME.

Anit passada, ha començat a funcionar, en caràcter diari, l'emissora de Ràdio del Partit Socialista Unificat instal·lada en l'edifici de l'ex-Hotel Colom de Barcelona.

El P. S. U, ha recomanat a les organitzacions locals del Partit, a les columnes que lluiten als diferents fronts, a tots els camarades i simpatitzants en general, que instal·lin als respectius punts de residència aparells d'ona curta per tal de fer audibles les seves emissions.

També recomana que, a ésser possible, s’instal·lin altaveus a les sales d'espectacles, carrers, etc.

A Terrassa fou molt escoltada la primera audició d'aquesta emissora.

No hay comentarios: