lunes, 20 de julio de 2020

El Dia, edició dimarts 22 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


S’ORGANITZA LA 4ª COLUMNA DE MILICIANS DEL P.O.U.M.

A la Caserna general de les milícies del P.O.U.M de la nostra ciutat, s’està procedint amb tota activitat a l’allistament dels voluntaris que formaran la 4ª Columna de milicians d’aquella organització.

Aquesta columna portarà el nom de Joaquim Maurin.

DE L'INSTITUT ELEMENTAL DE 2.on ENSENYAMENT.

Per disposició oficial el curs començarà el 15 del pròxim octubre.

Es disposarà el dia d'obertura de matrícula per als alumnes oficials.

Recordem que del 21 al 31 hi ha oberta la d'ingrés que pot formalitzar-se de 10 a 12 del mati a Secretaria de l'Institut.

A TOTS ELS MESTRES PARTICULARS I AUXILIARS DE 1ª ENSENYANÇA DE TERRASSA.

La Delegació de la F. E. T. E. en aquesta ciutat, els convoca per una reunió que tindrà lloc demà dimecres, a les set del vespre en cl domicili social, Cremat, 27, per a tractar un assumpte de màxima importància.

FESTIVAL A PROFIT DE LES MILÍCIES AL TEATRE PRINCIPAL.

A dos quarts de deu de la nit del vinent divendres, tindrà lloc al Teatre Principal una vetllada teatral a profit de les Milícies Anti-feixistes.

Té cura de l'organització del festival un nodrit grup d'aficionats de la Fraternitat Republicana local, els quals posaran en escena la vodevilesca comèdia  "Treballs de nit".

Hom creu que la vetllada, a L'igual que les altres que s'han celebrat, aconseguirà un falaguer èxit.

TOTS ELS RAÏMS HAN D'ESSER DUTS AL CELLER COOPERATIU.

Dilluns tingué lloc al Cinema Doré, una important assemblea dels elements rabassaires. arrendataris i cultivadors, per tal de parlar dels problemes que planteja la sindicació obligatòria decretada pel conseller d'Agricultura.

La reunió era convocada per la nostra Unió de Rabassaires, i presidida per aquella junta, amb un ple a vessar.

Els acords foren: Socialització dels fruits i de llur venda; Fusió de les dues entitats "Unió de Rabassaires" i "Sindicat Agrícola, Celler Cooperatiu", d'acord amb el decret, i constituir-ne una de nova que tindrà per nom "Unió de Rabassaires Cooperativa"; Intangibilitat de les peites vinyes i hortes que cultiven a deshores varis obrers industrials; i començar la socialització dels fruits amb els de la pròxima verema, els quals tots hauran d'ésser duts al Celler Cooperatiu, sense distincions entre colliters. A aital objecte, el Celler estarà obert des del 28 del corrent fins al 12 d'octubre.

L'assemblea després de llargues discussions es desenvolupà amb entusiasme i fou closa amb una vibrant exhortació que adreçà als reunits el company Enric Torres, president de la Unió.

DEBUT D’UN BARÍTON TERRASSENC.

El proper divendres dia 25, en la sessió de la tarda, debutarà el conegut baríton compatrici nostre, En Josep Guimerà.

L'obra escollida és "Rigoletto" i el teatre on es celebrarà el debut és el Tívoli de la Capital.

No cal dir com desitgem al company Guimerà força encert en I ‘execució de l'obra de Verdi, que estem segurs li donarà la popularitat que les seves facultats li fan merèixer.

L'anunci d'aquest debut ha despertat interès entre l'afició local i sabem de molts conciutadans que es traslladaran a Barcelona per tal d'assistir-hi.

El company Guimerà, per notícies què tenim dels qui coneixen les seves possibilitats, les quals pogueren ésser apreciades ja, quan el seu debut a la nostra ciutat, posseeix sense cap mena de dubte, facultats suficients per a emprendre amb èxit 'aquesta carrera artística del "bel canto".

ACCIDENT DE TREBALL.

L' obrer de la casa Melcior Divorra, foneria, Manuel Bau, de 38 anys, casat, domiciliat al carrer de les Parres, 10, a les vuit d’aquest matí s’ha presentat al Dispensari Mèdic, perquè li curessin unes cremades a la parpella inferior de l'ull dret, que s'ha produït, en caure-li unes guspires mentre efectuava una soldadura autògena.

CANVI DE CAP DE LA PRESÓ.

Havent estat declarat en situació de disponible el cap de la presó preventiva de Terrassa, senyor Josep Gascón Esteve, ha estat nomenat el senyor Josep Clos i Sierra per a ocupar a aquell càrrec.

PRÒXIMES ASSEMBLEES.

El Sindicat d'obrers vaquers "La Espiga", adscrit a la U. G. T, convoca tots els seus afiliats a l'assemblea general que es celebrarà el vinent diumenge, a les deu del mati, en el local de la Unió Local de Sindicats, Milícies Catalanes, 48.

L'ordre del dia a tractar serà el següent:

Lectura i aprovació de l'acta anterior.
Tractar de la qüestió dels aprenents repartidors, i
Assumptes generals.

També per a demà, en el mateix local, hi ha convocada una reunió del Sindicat de flequers, que es celebrarà a les sis de la tarda.

S'exposaran diversos informes sobre la socialització de les fleques i es concedirà un torn de precs i preguntes.

RAM DE LA CONSTRUCCIÓ (U. G. T.).

La U. L. S. O. (U. G. T), Ram de la Construcció, convoca els obrers paletes, manobres, pintors t fusters per a l'assemblea que tindrà lloc dijous, a dos quarts de 10 de la nit, en el local de l'entitat, per a tractar del següent ordre del dia:

Socialització del Ram de la Construcció.
Precs i preguntes.

REUNIÓ DELS AGENTS D'ASSEGURANCES.

El Sindicat d'Empleats i Tècnics (C. N. T.), convoca tots els agents d'assegurances a la reunió que tindrà lloc en el seu local social, Fontvella, 78, demà a les sis de la tarda.

L'assumpte a tractar és de molta importància, pregant-se l'assistència dels agents d'assegurances de la Comarca.

AHIR NO VA CELEBRAR-SE EL PLE MUNICIPAL.

La sessió extraordinària de l'Ajuntament ple, anunciada per ahir, no va celebrar-se. S'efectuarà demà, de segona convocatòria, a la mateixa hora, les nou de la nit i sota aquest ordre del dia:

a) Aprovació de l'acta anterior.
b) Dictamen proposant el nomenament d'un mosso de neteja del Mercat del Triomf.
c) Proposta de nomenament de personal de l’Escorxador, i
d) Precs i preguntes.

No hay comentarios: