lunes, 27 de julio de 2020

L’Acció, dissabte 26 de setembre de 1.936 pàg. 2


Nota de la U. L. S. O. (U. G. T.)

Per referències directes i verídiques que ha tingut la Comissió Executiva de la Unió Local de Sindicats Obrers (U. G.T.) del desenvolupament d'un acte públic celebrat el passat dimarts dia 22 a la nostra ciutat i en el qual els oradors manifestaven representar i parlar en nom de la nostra organització, ens veiem obligats a efectuar els següents aclariments. L'organització local de la Unió General de Treballadors no ha delegat la seva representació a cap organització política, per representar-la en cap acte. Tots els actes que celebra la Unió Local de Sindicats (U,G.T.) són de caràcter purament sindical, i tots els oradors són nomenats directament pels òrgans superiors de l’organització i amb plena responsabilitat.

EL COMITÉ DE PROVEÏMENTS DE UNA PARTIDA D’ORDI.

Els comerciants de grans, són advertits que el Comitè de Proveïments posseeix una partida d'ordi per a subministrar als detallistes.

Si algun d'aquest es sabés que proveeix a altres llocs que no siguin al susdit Comitè, els serà requisat el gènere.

SINDICAT DE VAQUERS (U. G, T.).

Per demà diumenge a les deu del matí està convocada una reunió general extraordinària dels obrers vaquers afiliats a la Unió Local de Sindicats Obrers (U.G.T.)

Per la importància dels assumptes a discutir, la Directiva del Sindicat de Vaquers encareix l'assistència de tots els companys.

INTERCANVI DE PRODUCTES.

El nostre Comitè de Proveïments ha establert l’intercanvi de mercaderies i productes amb el mateix Comitè de Lleida, Ha quedat convingut que a canvi de robes i panyos se'ns donen articles alimentaris.

CONTRA L'ABASSEGAMENT DE PATATES.

 El Comitè de Proveïments fa públic un advertiment enèrgic a tots els particulars, a l'objecte de què no acaparin les patates. Si, malgrat aquest avís, el Comitè te coneixement de la seva infracció, es procedirà a la incautació del gènere a tots els infractors que els siguin trobats més de 10 quilos del mateix.

Cal aclarir que resten exclosos de la disposició tots els pagesos que per raó del seu ofici tenen una major existència.

UN ESCOPETER PRECOÇ.

El noi de 9 anys, Vicenç Izquierdo, del carrer del Nord 81, jugant a escopetejar amb altres bordegasos rebé un tret d'escopeta de fusta d'aire comprimit a l'ull i resultà amb la parpella seriosament contusionada.

Al Dispensari li posaren àrnica i li embenaren la ferida.

FINS ARA ELS GOSSOS EREN ELS QUE MOSSEGAVEN; ARA SON TAMBÉ ELS CONILLS.

Baudili Llopart, de 53 anys, domiciliat a Jodis, 31, fou assistit al Dispensari per sofrir una mossegada de conill al dit polse de la mà esquerra; feta mentre el pacient donava menjar a la bestiola.

ALS PARES D'INFANTS EX-COLONISTES.

Es recomana a tots els pares que llurs fills havien de concórrer a les Colònies Escolars, i per tant, tenen al seu poder els uniformes de les mateixes, que es serveixin retornar-los, com més prompte millor, al departament de Sanitat d’aquest Ajuntament.

L’AFER DE LA PÀTRIA-POTESTAT.

El company Josep Petxamé, president de la Federació de Pares Adoptants, ha fet públic un interessant manifest que serà sotmès a la consideració del Conseller de Justícia i Dret, argumentant les raons que assisteixen als pares Adoptants, en la seva croada pro l’abolició dels drets de pàtria-potestat en els pares naturals.

En pròxima edició reproduirem aquest document molt emotiu i convincent, que estem segurs mereixerà el beneplàcit absolut dels ciutadans.

ES RETORNEN LES ARMES DE CAÇA.

Prèvia la presentació de la corresponent llicència de caça que lliura el Comitè de Defensa, i d'un ofici que per mitjà de la llicència estén I ‘Alcaldia són retornades les armes als caçadors de la localitat que les lliuraren a l'Ajuntament.

No hay comentarios: