martes, 14 de julio de 2020

El Dia, edició dimecres 16 de setembre de 1.936, pàg. 2 i 3


CENTRE CATALANISTA REPUBLICA :: NOTICIA REBUDA.

Ens avisa el quarter general de Milícies d'Acció Catalana Republicana; que aquest ha quedat instal·lat al passeig de la Bonanova. (prop de la Plaça de Sarrià) a la torre incautada amb aquesta finalitat.

Tota correspondència o activitat ha d'adreçar-se a aquest nou local.

NOTA DEL COMITÈ DE DEFENSA.

Per ésser d'un cas necessari, de la columna Alpina que sortirà pròximament, i dels milicians que estan lluitant al front, es prega a tots els que tinguin jerseis i mitjons de llana i altres objectes d'hivern, que els trametin a aquest Comitè de Defensa, que està instal·lat al carrer Francesc Macià núm. 32. Lliuraments, a les Oficines de Reclutament.

HA ARRIBAT UNA PARTIDA DE XOCOLATA.

Anit, arribà al Comitè local de Proveïments una partida de xocolata, procedent de Barcelona.

El Comitè de referència fa avinent a tots els comerciants de Terrassa que poden passar per les seves oficines a efectuar les respectives comandes.

ELS DONATIUS A LA CUINA POPULAR.

Avui la Cuina Popular ha rebut els següents donatius: Lluís Moga, 3 garrons, 2 llaunes de sardina i 3 pots de pebrot; Pere Oliva, de Vacarisses, 1 sac de patates de 60 quilos, mig sac de cebes i un cove de tomàquets; Pere Terrats, 4 garrons i Josep Bartomeus, 1 caixa de tomàquets.

EL NOTARI FONCILLES AFUSELLAT A OSCA?.

L’estimat col·lega “'L'Acció" acull amb reserva la notícia.

Sembla que, a Osca on residia, ha estat assassinat pels feixistes el notari i fervent republicà Josep M Foncilles, prou conegut i estimat a Terrassa on exercí la seva professió no fa molt temps.

Celebrarem que no es confirmi nova tan desagradable.

UN GEST LLOABLE DEL PERSONAL I MALALTS DEL SANATORI DE CAN VIVER.

Entre el personal i malalts de la Colònia Social Antituberculosa de Torrebonica, (Sanatori de Can Viver), s'ha efectuat aquests dies una subscripció a favor de les víctimes ,dels actuals successos i respectius familiars.

Els aportants han estat 29, i la quantitat recaptada importa 300 pessetes i 75 cèntims.

SUBSCRIPCIÓ A PROFIT DE LES VÍCTIMES DE LA SUBLEVACIÓ FEIXISTA.

L'Ajuntament d'aquesta ciutat, fent-se ressò i acollint amb veritable entusiasme la iniciativa del Govern de la Generalitat de Catalunya, ha obert una subscripció pública per tal de socórrer les víctimes produïdes per la criminal sublevació feixista del 19 de juliol, assegurar l'esdevenidor dels ferits i suplir prop dels familiars dels morts, l'ajut econòmic que d'ells rebien.

Es un deure ineludible que tenim els catalans, l'atendre aquesta sagrada obligació, contribuint generosament i en la mesura de les possibilitats llurs, a l’èxit d'aquesta subscripció, tan brillantment iniciada arreu de Catalunya.

L'Ajuntament confia en la proverbial liberalitat del poble de Terrassa, i ben cordialment l'invita a engruixir amb els seus donatius aquesta subscripció a profit de les víctimes del feixisme, la qual, per la seva part encapçala amb la suma de CINC. MIL pessetes.

Aquests donatius podran ésser lliurats a la Secretaria particular de l'Alcaldia, tots els dies feiners, durant les hores d'oficina.

AVIS A UN COMISSIONISTA.

El Col·legi d'Agents Comercials d'aquesta ciutat, prega al company Antoni Planas Solà, es serveixi passar amb la major brevetat possible per les oficines del Col·legi a l'objecte d'informar-lo d'un assumpte que li interessa.

INSTITUT ELEMENTAL DE 2.on ENSENYAMENT.

Aquest Institut posa en coneixement dels qui desitgin examinar-se d'ingrés, que del 21 al 30 del que som i de 10 a 12 del matí, pot efectuar-se la inscripció de matrícula.

Per a les altres matrícules, no ha estat dictada encara cap disposició; però podem assegurar que serà feta la convocatòria per a molt aviat.

DONA FERIDA D'UN COP DE PEDRA.

D'una ferida contusa al front, conseqüència d'un cop de pedra, a dos quarts de set d'ahir a la tarda, va ésser assistida al Dispensari Mèdic, la dona de 30 anys, Josepa Carbonell, casada, habitant al carrer de Blasco de Garay, 120.

AVIS A TOTES LES ORGANITZACIONS DE LA U. G. T.

El Secretariat de la Unió Local de Sindicats Obrers de la U. G. T. fa avinent a totes les organitzacions afectes a la disciplina de la Unió General de Treballadors, de la necessitat que tenen d'enviar al Secretariat de Propaganda i Premsa totes les notes destinades a la premsa i a la ràdio, i tots els avisos d'actes a realitzar.

REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA D'OBRERS FLEQUERS U. G. T.

Per aquest vespre a les 8 en punt, queden convocats tots els companys flequers a la reunió general extraordinària que es celebrarà en el local social Milícies Catalanes, 48 (Ex-Círcol Egarenc).

REUNIÓ DELS MESTRES NACIONALS DE LA F. E. T. E. (U. G. T.).

Per a demà, dijous, a les 3 de la tarda queden convocats tots els mestres oficials de la nostra ciutat, a la reunió que tindrà lloc en el saló d'actes de la Unió Local de Sindicats (U. G. T.).

A TOTS ELS MESTRES OFICIALS DE LA COMARCA.

La Delegació Local de la F. E. E. convoca a tots els mestres oficials del Vallès Occidental a una reunió general que es celebrarà el proper dissabte, dia 19, a les 4 de la tarda, en el local de la U. L. S. O. (U. G. T.), (Ex-Círcol Egarenc) per a tractar sobre els nomenaments de delegats locals i de les ponències en organització.

No hay comentarios: