viernes, 17 de enero de 2020

El Dia, edició dijous 23 d’abril de 1.936, pàg. 2


La Diada d'avui, a honor dc Sant Jordi i del Llibre

Com cada any en aquesta diada, Terrassa també fa coincidir l'entrada del bon temps, per a honorar els llibres, dedicant-los aquesta festa que per escaure's en la festivitat de! cavaller Sant Jordi, pren una més extraordinària importància i brillantor,

L'esplendidesa del jorn d'avui, ha contribuït encara a proporcionar més lluïment a la festa de les lletres, que s'han vist molt ben honorades per tots els conciutadans.

S'han comprat llibres. Molts llibres! Aquest bon senyal, tan optimista, fa que tot assenyalant un èxit complet en la diada que acabem de passar, calgui destacar d'una manera patent un ascens de la cultura general.

Des de bon matí, totes les llibreries han procurat presentar amb tots els honors, enllaminidores piles de volums de totes mones, catalans. castellans, vells, nous. d'autors clàssics i moderns. literatura bona i dolenta.

Caldrà remarcar l'adornament especial de la façana d'alguns establiments, com les llibreries Atenea, Verdaguer i altres que han procurat instal·lar parades a la vorera, enfront les seves botigues, on han exposat tot un bé de Déu de llibres. La llibreria Camón, ha disposat enfront del seu establiment, una curulla parada de llibres vells, que ha estat molt visitada. També los llibreries Grau, Gorina, Costa i altres, han atret l'atenció del públic amb la vistosa i extraordinària presentació amb que han ofert les seves existències bibliòfiles?.

Com en cada diada han estat llençades al mercat, noves edicions de llibres dels més destacats autors, havent de remarcar les edicions catalanes que han ofert nous llibres, potser no en el nombre d'altres anys, però si molt ben seleccionats.

Entre les darreres aparicions cal assenyalar els dos llibres polítics “Les essències del catalanisme i l’acció de govern”, per Lluís Duran i Ventosa i Joan Vallés i Pujals a la Conselleria d’Obres Públiques de la Generalitat, que han estat molt ben rebuts pel públic, essent-ne adquirits nombrosos exemplars.

L’excel·lent llibre de Valentí Castany, “Fira de ninots” que conté gran nombre de les caricatures que ha vingut publicant a “La Veu de Catalunya” i “El Dia”, també ha obtingut un bon èxit de venda.

Altres bons llibres apareguts per primer cop que han atret l’atenció del públic, són “La farsa i la quimera”, de Joan Puig i Ferreter; “Moment Musical”, de Carles Soldevilla; “Impromptus” de Prudenci Bertrana; “Adam i Eva” de Joan Santamaria i alguns altres de destacats autors.

No hay comentarios: