sábado, 25 de enero de 2020

L’Acció, dimecres 29 d’abril de 1.936 pàg. 2


TELEGRAMES CURSATS PER FRATERNITAT REPUBLICANA AMB MOTIU DE L’ASSASSINAT DEL GERMANS BADIA.

«Senyor Lluis Companys, President de la Generalitat de Catalunya. Exigim sigui aplicada justícia, salvatges assassins dels patriotes catalans germans Badia.

No fer-la implicaria renegar nostres sentiments patriotes Catalunya. ─Fraternitat Republicana Terrassa. Jaume Figueres, President.»

«Senyor secretari Casal Esquerra “Estat Català”, Carrer de Girona, Barcelona. Assassinat vostre president, ens teniu vostre costat en aquesta hora dolor, i també en la justícia. ─Fraternitat Republicana Terrassa, Jaume Figueres, President.»

LA VAGA DE LA CASA BLASI CANELA.

Continua en el mateix estat la vaga de protesta que abans d’ahir al vespre iniciaren els obrers de la casa de gènere de punt, Antoni Blasi i Canela, amb motiu d’haver-se llogat en aquella fàbrica un nou obrer, mentre n’hi ha d’altres que fa més d’un any que han de fer algunes temporades de festa.

Ahir al vespre els susdits obrers sostingueren una entrevista amb l'Alcalde. D'aquesta reunió no en sortí cap mena de solució; per això tot avui ha continuat la vaga.

Aquest matí s‘han reunit novament amb assistència d'una representació patronal.

Sembla que de resultes de l'entrevista d’avui, el conflicte ha pres un caire que ta pensar en una immediata solució.

Aquesta tarda sembla que els obrers en vaga hauran celebrat un canvi d'impressions per tal d’examinar l'estat de l’afer. Ignorem si en aquesta petita reunió s’haurà acordat reintegrar-se al treball.

UN ESPLAI ESQUERBA PER AL PRIMER DE MAIG.

La Joventut d’Esquerra «Estat Català», en col·laboració amb el Centre Excursionista de la nostra Casa del Poble, ha organitzat pel proper divendres, dia primer de maig, un fraternal aplec a la bonica masia de prop de Matadepera, «Can Solà del Recó».

En aquesta diada de germanor, la Joventut té especial interès, després de convidar-hi els seus associats, d’invitar-hi també tots els militants d’Esquerra i simpatitzants de la nostra ciutat.

Quasi segur que durant tot el dia hi haurà un servei extraordinari d’autocars fins a Matadepera.

No hay comentarios: