miércoles, 15 de enero de 2020

L’Acció, dimecres 22 d’abril de 1.936 pàg. 2


EL CURSET DE CATALÀ A CÀRREC DEL PROFESSOR DELFÍ DALMAU.

El curset de català patrocinat per la Comissió Protectora de l’Ensenyança Catalana, Amics de les Arts i Comitè de Catalanització, començà tal com s’havia anunciat ahir a les deu de la nit amb un bon nombre d’inscrits.

Anit el Professor Delfí Dalmau explicà la primera lliçó que tingué un caràcter preliminar; per tant el curset s’iniciarà pròpiament el divendres pròxim a les deu de la nit.

La matrícula ─ho recordem per als que s’hi vulguin inscriure abans del divendres vinent en que fineix el plaç d’inscripció─ és de 10 pessetes, per als socis de les entitats patrocinades i de 15 pessetes, per als no socis d’aquestes entitats.

Recordem també que el curset és públic i que les inscripcions deuen cursar-se a la consergeria dels Amics de les Arts.

ROBATORI ALS OBRERS D’UNA FÀBRICA.

L’industrial terrassenc, Daniel Badiella i Fabrés, que té instal·lada una fàbrica de gènere de punt al carrer Emili Soler, 73, aquest matí s’ha personat a la Comissaria de policia , denunciant un robatori comés ahir vespre a l’interior de la seva fàbrica, on hi treballen diversos torns.

Els obrers que inicien llur treball a les nou del vespre, ahir, com de costum es canviaren la roba en un compartiment ja construït per aquest fi.

Una estona més tard, un dels obrers entrà casualment a l’al·ludit departament, i en posar les mans en una butxaca de la seva americana es trobà que la seva cartera havia desaparegut. A l’interior de la mateixa hi portava 160 pessetes.

Immediatament donà compte d’això a altres seus companys, els quals miraren les seves respectives robes, trobant alguns d’ells que també els havien estat robades unes pessetes.

Els indignats obrers, una estona més tard, es donaren compte que un vidre d’una finestra estava trencat, lloc per on segurament penetrà i sortí l’autor de les sostraccions.

De moment s’ignora en absolut qui pot ésser l’autor d’aquest original furt.

OPERACIÓ QUIRÚRGICA.

A la Clínica del «Seguro Terrassense», ha estat operat recentment pels facultatius, senyors Cistaré i Sanmartín, el nostre bon amic i correligionari, Francesc Ordeix i Roca, el qual està disfrutant del període post-operatori d’una manera immillorable.

Celebrem vivament que així sigui.

LA PENYA IBÉRICA CLAUSURADA.

Ahir vespre, uns policies dels de la plantilla de la localitat, es personaren al local de la Penya Ibèrica, on després de practicar-hi un registre, ordenaren la clausura del centre.

No hay comentarios: