miércoles, 22 de enero de 2020

La Veu de Catalunya, 26 d’abril de 1.936, pàg. 4


Actes patriòtics a Terrassa.

Els actes commemoratius dels patrons de Catalunya, Sant Jordi i la Verge de Montserrat, que cada any celebren conjuntament a Terrassa l’Associació Catalanista, Joventut i Secció Femenina, el diumenge següent de la diada de Sant Jordi, enguany, amb motiu de coincidir amb les eleccions de compromissaris, tindran lloc amb la solemnitat acostumada el diumenge, dia 3 de maig.

Hem vist un exemplar del llibre de poesies originals del compatrici Manuel Causanilles i Mas, editat a la Tipografia Martí, titulat «Records poètics».

Es tracta d’un recull de poesies, escollides d’entre les millors del referit autor, per alguns elements del Centre Social de Terrassa, els quals han editat el present volum, com un homenatge al senyor Causanilles i per a honorar la seva obra literària.

Ha tingut lloc a la sala d’exposicions l’anunciada conferència que, amb motiu de l’exposició Xavier Nogués, donà el publicista Francesc Pujols, sota el tema «La Ciència catalana».

Estigueren a Terrassa, visitant diversos establiments industrials, una colla d’alumnes de l’Escola d’Alts Estudis Mercantils de La Corunya, els quals, acompanyats d’alguns catedràtics, realitzen un viatge d’estudis per la Península.

Els escolars referits i els seus acompanyants, sortiren molt satisfets de les visites efectuades.

No hay comentarios: