miércoles, 1 de enero de 2020

La Veu de Catalunya, 4 d’abril de 1.936, pàg. 18


Ha estat acollida amb gran simpatia la nova del sopar d’homenatge que, organitzat per la Joventut Catalanista, hom dedicarà avui, dissabte, al senyor Pere Salom, amb motiu d’haver cessat en la presidència de l’entitat després d’una gestió remarcable i elogiosa en tots aspectes.

L’acte promet veure’s concorregudíssim.

Es celebrarà a l’estatge de l’Associació Catalanista i les inscripcions poden fer-se al cafeter de l’entitat.

A l’assortidor de benzina del Passeig de García Hernández, que es troba instal·lat junt al quiosc d’aquell Passeig mentre s’estava proveïnt a un camió de la matrícula de Girona, un llumí llançat imprudentment s’agafà a la benzina de terra i ací a la del canó de conducció i dipòsit del camió.

Com pot suposar-se, el foc prengué la gasolina, llançant espectaculars flamarades, que feren suposar que es cremava el camió.

Alarmats, doncs, els presents telefonaren ràpidament a la secció de bombers de l’Ajuntament, els quals es personaren tot seguit al lloc del fet. Fou inútil la seva presència, car els transeünts i propietari del lloc havien sufocat el foc que solament prengué increment en la benzina del dipòsit.

Per tant, les pèrdues són irrisòries i fou més gran l’alarma que el que de veritat hi hagué.

Demà, diumenge, a la tarda, tindrà lloc al jardí de l’Hospital Casa de Caritat una festa d’infants, en la qual tindran efecte alguns recitals de poesies, música i dansa.

L’acte serà dedicat als asilats, avis i malalts del benèfic establiment.

Pel conjunt escènic del Centre Social, durant les pròximes festes de Pasqua serà estrenada la comedieta «Senyor governador ..., senyor ministre», de la qual és autor el jove compatrici Joaquim Puigbó.

Aquesta obreta obtingué la màxima distinció en el concurs celebrat darrerament a Mataró per la Biblioteca Teatral Iluro.

No hay comentarios: