viernes, 24 de enero de 2020

El Dia, edició dimarts 28 d’abril de 1.936, pàg. 3


COL·LEGIAL LESIONAT.

Ahir, fou conduït al Centre Mèdic, el noiet de 12 anys, Miquel Ferrer, domiciliat al carrer Roca i Roca, 17, el qual presentava una ferida contusa al pòmul esquerre, rebuda en el pati de l'escola que concorre, en sofrir una caiguda, quan jugava amb altres companys.

COMPROVACIÓ D'ALTES DE FINQUES URBANES.

La Cambra Oficial de la Propietat Urbana, comunica als seus electors associats que en el dia d'avui han començat en aquesta ciutat les operacions comprovatòries dels valors declarats en el seu dia pels propietaris de finques urbanes en donar aquestes d'alta de contribució territorial.

Així mateix ha d'insistir en la necessitat i obligació en què es troben de donar d'alta de contribució les propietats que no hagin estat declarades, a fi d'evitar-se sancions en fer-se la declaració d'alta per a la Hisenda a virtut d'aquella comprovació.

Tots els propietaris interessats poden passar per les Oficines de la Cambra on seran assabentats de llur deure i obligacions.

HORARI DELS MERCATS. PER A LA VIGILIA DEL PRIMER DE MAIG.

S'assabenta als venedors i públic en general, que el propvinent dijous, dia 30 del corrent mes, els mercadals i sucursals, estaran oberts tot el dia per a la venda, conforme a l'horari dels dissabtes, restant tancats el divendres, dia primer de maig, en celebració de la festa del treball.

CONFLICTE SOCIAL A LA CASA BLASI CANELA.

Ahir al vespre, els treballadors que entren al torn de les 9 a la fàbrica de mitges d'Antoni Blasi Canela, es negaren a ingressar al treball.

Aquest moviment, ha estat secundat aquest matí per tots els restants obrers, els quals s'han solidaritzat amb els referits companys, negant-se tots a ingressar a la fàbrica.

Els motius semblen obeir a una discrepància de criteri respecte a l'admissió d'un obrer que el patró jutja d'acord amb les bases de treball.

Per a protestar contra aquesta admissió, els obrers han pres la citada mesura de declarar-se en vaga, sense haver-la anunciat prèviament.

No hay comentarios: