jueves, 23 de enero de 2020

L’Acció, dilluns 27 d’abril de 1.936 pàg. 3


ROBATORI DE BESTIAR CABRUM.

En una casa de camp coneguda per «Can Roca» ha tingut lloc darrerament un important furt de caps de bestiar cabrum, el qual avui ha estat denunciat al Jutjat d'Instrucció,

Segons la denúncia que ha fet davant del Jutjat, el propietari de tot allò robat, anomenat Magí Franquesa, de 59 anys, domiciliat a la casa de camp de «Can Serra», en un corral de la masia de «Can Roca» hi tenia el seu ramat de cabres i cabrits. Els lladres destruïren una tanca que hi havia, emportant-se’n 37 cabres i 13 cabrits.

El bestiar robat caminà uns 400 metres i després ─això s’ha deduït per les senyals trobades a terra─ fou carregat dalt un camió que marxà en direcció a Sabadell.

El Franquesa té sospites que l’autor del robatori és un jove anomenat Manuel Navarro, el qual últimament l'havia tingut com a pastor, i que acomiadà  pel seu mal caràcter.

TRES ACCIDENTS CICLISTES.

Durant el dia d’ahir resultaren contusionats, per haver sofert caigudes mentre anaven amb bicicleta, els següents conciutadans.

Emili del Rei, de 21 anys, domiciliat al carrer Portal Nou, 44, Caigué en topar amb altre ciclista a la carretera de Martorell.

Tomàs Andreu, de 21 anys, domiciliat al Passeig de Garcia Hernández, 12. Sofria una ferida contusa a la regió parietal esquerra.

I finalment també curaren a altre jove de 22 anys, que sofria una seriosa contusió a la regió pectoral. Aquest s’anomena Magí Rodó, i viu al carrer Montserrat, 24.

UNA ANCIANA PERDUDA.

Uns components de la Creu Roja aquest matí han recollit una velleta de 77 anys anomenada Antònia Biendicho, la qual anava perduda pels encontorns de la carretera de Sabadell.

L’esmentada anciana estava completament mullada, doncs segons sembla ha rebut sobre les seves espatlles tota la pluja d’aquesta nit.

Per les referències que es tenen hom creu que l’al·ludida àvia anava perduda. Segurament havia marxat del seu domicili. Sembla que té les facultats mentals un xic pertorbades.

FERIDA CASUALMENT AMB UNA ARMA DE FOC.

A un quart de sis del vespre d'ahir es personà al Dispensari per tal d'ésser curada, una dona de 42 anys, anomenada Tomasa Soriano, domiciliada a la carretera de Rellinars, 308. Manifestà que acabava d'ésser ferida amb una arma de foc.

Fou reconeguda pel metge de torn i efectivament, i hom li pogué apreciar una important ferida penetrant a l'espatlla dreta.

Segons manifestà un cop guarida, aquesta ferida li feu un vailet de 13 anys, veí seu, que amb una pistola vella estava jugant al pati de casa seva.

El fet ha estat denunciat a la policia, i sabem que aquest migdia s'han dut a terme diverses gestions per tal d'aclarir el succeït.

UNA ESPOSA QUE NETEJA A COPS EL SEU HONOR.

De resultes d'una forta pallissa que rebé d'altra dona jove el passat dissabte curaren al Dispensari, una noia de 18 anys, anomenada Maria Lleonart, amb domicili al carrer Pi i Margall, 75.

L’agredida, després de curada anà a la Comissaria, on denuncià l’agressió.

Segons sembla el motiu de les baralles és fonamental per assumptes amatoris. La Lleonart, segons declaració posterior de la seva agressora, està sostenint relacions amoroses amb el marit d’aquesta amb el qual darrerament havia regalat a la  Lleonart un abric i altres peces de vestir.

Es per aquest motiu que les dues dones sostingueren una baralla de pronòstic, en la qual resultà malparada la Lleonart, car li tocà el perdre, encara que vagi haver de cobrar la sumanta.

No hay comentarios: