sábado, 4 de enero de 2020

L’Acció, dimecres 8 d’abril de 1.936 pàg. 3


L’ESTAT DELS MISTERIS DE CAN PALET.

Per tal de comprovar tot allò que pogués haver-hi de cert en les fantasioses versions que darrerament tornen a circular per la barriada de Can Palet, aquest matí, acompanyats del cap dels serveis sanitaris locals, senyor Sala, ens hem personat a la barriada susdita.

Primerament hem acudit a la casa, a la vorera de la qual apareixen durant la nit aquelles misterioses taques. Aquesta cosa és al carrer Àngel Guimerà, 184. L’home de la casa s’anomena Valentí Alsina. Aquesta casa dona també al carrer Colom. La part aquesta està habitada per a botiga i a la part del carrer Àngel Guimerà, hom hi té instal·lat un petit Bar.

El propietari ens ha explicat detingudament la manera que apareixen aquestes taques. Durant la nit, surten, es fan grosses i quan surt el sol queden debilitades considerablement.
Hom no sap a què atribuir-ho, encara que nosaltres, ara de moment, creiem que això no pot tenir cap relació amb els fets misteriosos, que succeïren dies passats

En aquella barriada.

També ens ha manifestat que no és cert que les persones quan passen per aquell lloc, cauen.

Nosaltres hem intentat assabentar-nos d’allò que explicàrem ahir o sia la llet bullia sola i l’infant que li creixia la molsa al cap, però cap de les persones d’aquella barriada, tot i afirmar que allò passava, no ens han assenyalat on. No obstant, aquestes coses són cometadíssimes en totes les botigues d’aquella popular barriada, a l’interior de les quals hi tenen efecte unes discussions acalorades i plenes de fantasia.

Com sigui que ens trobàvem en aquells indrets, hem volgut tornar a veure la nena Obradors, víctima dels fets misteriosos de fa uns dies. Es troba completament restablerta i ens ha contat que ja no ha estat més molestada per la inconeguda força que la feia caure.

També ens ha demanat la seva família, que des de les nostres planes fem públic el seu descontent, per la informació apareguda a la revista madrilenya «Crónica» en la qual la fantasiosa imaginació del periodista, assenyala diversos fets completament falsos, especialment en aquells detalls que es referia a les intimitats de la família, com també a la part final del reportatge, on s’improvisà un cop d’efecte per tal de frapar els lectors de la informació.

ACCIDENT CICLISTA.

Quan anava en bicicleta, pels contorns de Can Roure, tingué la dissort de caure del seu vehicle de resultes d’una falsa maniobra, el jove de 18 anys Joan Escursell, domiciliat al carrer Pare Font, 39.

Fou curat al Dispensari Mèdic, on li apreciaren unes contusions i excoriacions.  

No hay comentarios: