lunes, 13 de enero de 2020

L’Acció, dilluns 20 d’abril de 1.936 pàg. 2


CONFERÈNCIA AL C. C. R.

El Centre Catalanista Republicà ha organitzat pel dijous vinent una conferència a càrrec d’Armand Obiols, vicepresident de les Joventuts d’Acció Republicana i secretari del conseller de Finances de la Generalitat, amb el tema «Catalanisme».

Hom convida tothom a assistir-hi, a les deu de la nit.

Aquest acte forma part d’un cicle de conferències organitzat per aquesta entitat.

SENSIBLE DESGRÀCIA CICLISTA.

Una família que tranquil·lament estava berenant ahir a la tarda pels afores de la nostra ciutat, en el lloc conegut per quatre carreteres de la carretera de Castellar, es sentí sorpresa per uns crits llastimosos, donats des d’un lloc proper d’allí on ells es trobaven.

Uns joves de la colla corregueren a saber la causa de les exclamacions, trobant-se a un jove d’uns 15 anys, que al fons d’un marge i al costat d’una bicicleta destrossada, es queixava de danys a diverses parts del cos. Segons explicà ell mateix s’havia despistat quan a gran velocitat baixava en direcció Terrassa.

Amb l’ajuda d’un cotxe el traslladaren al Dispensari local, on el metge Allué curà el desgraciat ciclista. Sofria contusions i erosions en diverses parts del cos i la fractura del cinquè os metatarsià del peu esquerre. Una vegada curat el conduïren al seu domicili.

UN ROBATORI.

Ahir al vespre, el conciutadà Joaquim Puig i Creus, domiciliat al carrer Salmerón, 232, per afers particulars marxà del seu domicili juntament amb la seva família, i mentrestant penetraren lladres a casa seva.

Els lladregots destruïren una porta del darrera de la casa i entraren. Un cop dins i després de capgirar-ho tot, se n’emportaren quatre llençols, un anell de senyora, sis mocadors i 30 pessetes en metàl·lic. Es desconeix en absolut l’autor o autors del robatori.

ROBATORI FRUSTRAT.

El passat dissabte al vespre, quan entraven per robar a la bòvila del senyor Segués, instal·lada al carrer Rafael de Casanova, foren detinguts els joves Josep Ortega i Escobar, de 18 anys, domiciliat al carrer Passatge Gran Via, 3 i Joan Sànchez, de 17 anys, domiciliat al carrer Salvà, 84.

Els detinguts passaren als calabossos municipals, i aquest matí han ingressat a la presó.

Aquests dos joves ja han estat complicats en altres afers d’aquesta índole.

UNA CURIOSITAT BIOLÒGICA.

Ens arriba notícia d’una curiositat registrada a Terrassa molt digna de passar a les columnes dels diaris.

El ciutadà Salvador Cantón, domiciliat al carrer Newton, 31, és propietari d’una cabra que ahir donà a la llum cinc cabridets, en perfecte estat robustesa i sanitud.

Si tenim en compte que el part de bestiar cabrum consisteix en només el deslliurament de dos animals, veurem com és digne d’esment la prolífica contesa.

CAIGUDA D’UN INFANT.

Quan jugava a l’interior del seu domicili el menut de 2 anys, Josep Martínez, domiciliat a la Granja (Can Aurell) 1, s’entrebancà i va caure de cap a terra, produint-se una contusió al front.

El portaren al Dispensari, on fou curat convenientment.

No hay comentarios: