viernes, 17 de enero de 2020

La Veu de Catalunya, 23 d’abril de 1.936, pàg. 6


Els obrers de la fàbrica de gèneres de punt de M. Vigués han tingut una reunió per tal de constituir-se en cooperativa, a fi de poder continuar el negoci pel seu compte i evitar d’aquesta manera l’atur forçós de bon nombre d’obrers que hi treballen.

Després d’exposar els projectes de la societat cooperativa i la forma com es desenrotllarà, una vegada acceptat el pla d’aportacions en metàl·lic per a poder continuar el negoci.

Segons s’acordà, els teixidors aportarien 4.000 pessetes cadascun i essent el nombre de 10, els obrers d’aquesta categoria, s’obtindrien així 40.000 pessetes.

Els ajudants i muntadors, que són en nombre de 12, col·laborarien a l’ingrés amb 1.000 pessetes més.

Finalment, les dones aportaran 500 pessetes cadascuna, i essent 12 el nombre d’elles, s’obtindrien 6.000 pessetes més.

Aquestes aportacions miraran de fer-se amb força rapidesa a fi de poder reprendre com més aviat millor el negoci.

Ara sols resta celebrar algunes entrevistes per a puntualitzar determinats detalls, amb el propietari de les màquines i amb algunes autoritats, per a tirar després endavant el negoci cooperatiu.

Els detinguts Pere Guinart Roca i Angel Orrit, els quals ingressaren al calabós per haver-se’ls ocupat, la nit de divendres, en un registre efectuat en els seus domicilis, algunes armes sense el corresponent permís, han estat deixats en llibertat per haver declarat els perits que les armes eren completament inservibles.

De totes maneres se’ls seguirà el sumari corresponent per aclarir les responsabilitats a que estiguin sotmesos.

Quant, a l’altre detingut, Pere Ballvé, els mencionats especialistes han considerat bones les armes que li foren ocupades i seguirà detingut.

Mentre estaven en plena actuació dos joves lladregots al despatx de la casa Segués, Donadeu i Companyia, foren sorpresos pel vigilant, el qual aconseguí detenir-ne un.

Aquest, obligat a «cantar», donà el domicili de l’altre, que fou detingut amb tots els honors.

Els dos lladres, que son molt jovenets, encara que prometedors, s’anomenen Joan Sànchez Ruiz, de 17 anys, domiciliat al carrer Salvà, 84 i Josep Ortega Escobar, de 18 anys, que veu al Passeig de la Gran Via, 3, i tenen ja una brillant carrera realitzada. Han estat detinguts alguns cops per altres delictes comesos.

Els van esser trobades algunes eines amb les quals realitzaven llurs malifetes.

Ha tingut lloc, a la cripta de l’església de la Sagrada Família de la capital, l’enllaç matrimonial del nostre bon amic el jove Joan Sellés, fill de l’industrial Frederic, amb la gentil senyoreta Josefina Sans, filla de l’industrial Valerià.

Han actuat de padrins, per part del nuvi, Pere Segués i Joan Donadeu, i per la núvia, Francesc Parera i Jaume Argemí.

No hay comentarios: