martes, 14 de enero de 2020

El Dia, edició dilluns 20 d’abril de 1.936, pàg. 2


SERAN DEIXATS ANAR, DOS DELS DETINGUTS PER TINENÇA D'ARMES.

Els detinguts Pere Guinart Roca i Angel Orrit, els quals ingressaren al calabós, peu haver-se'ls ocupat, la nit del proppassat divendres, en un registre efectuat en els seus domicilis, algunes armes sense el corresponent permís, seran deixats en llibertat, per haver declarat els perits, que les armes que se'ls trobaren eren completament inservibles.

De totes formes, se'ls seguirà el sumari corresponent per aclarir les responsabilitats a què estiguin sotmesos.

Quant a l'altre detingut, Pere Ballbé, els mencionats especialistes han considerat bones les armes que li foren ocupades i seguirà detingut.

DOS LLADRES, SORPRESOS "IN FRAGANTI".

La nit del proppassat dissabte, quant el vigilant que fa el servei del carrer Rafael Casanova, passà per davant el despatx de la casa Segués. Donadeu i C." instal·lat en aquell lloc, va estranyar-se molt de veure llum en una de les finestres, el qual va ésser apagat tol seguit.

Sospitant alguna cosa, el mencionat guarda preguntà al fogainer de la bòbila que hi ha junt al despatx, que també pertany a la mencionada raó social, si en el despatx hi havia algú i en respondre ell que no i explicar el vigilant el que havia vist, varen anar cap al despatx, amb tota mena de precaucions, a fi de sorprendre els "visitants".

Aquests, que eren en nombre de dos, estaven practicant alguns treballets, pels. calaixos i armaris, cercant el que es pot suposar i que ho trobaven i en ésser sorpresos, intentaren escapar-se, aconseguint-ho un d'ells, però restant l'altre detingut.

Aquest, obligat a "cantar", aixafà el domicili de l'altre, que ahir al matí fou detingut amb tots els honors.

Els dos lladres, que són molt jovenets, encara que prometedors, s'anomenen Joan Sánchez Ruiz, de 17 anys. domiciliat al carrer Salvà, 84 i Josep Ortega Escobar, de 18 anys, que viu al Passeig de la Granvia, 3, i tenen ja una brillant carrera realitzada, havent estat detinguts alguns cops per altre delictes comesos.

Els varen ésser trobades algunes eines amb les quals realitzaven les seves feines, l'entusiasme per a les quals, els impedia suposar que el vigilant o algú altre pogués sorprendre'ls tan candorosament.

ROBATORI.

Joaquim Puig Cereus, que viu al carrer de Salmerón, 232, s'ha personat avui a la Comissaria de Policia, denunciant que en ei dia d'ahir, fou víctima d'un robatori, perpetrat en el mencionat domicili.

Segons versió que ha facilitat, ahir a les 7 del vespre, sortí amb la seva família per a efectuar una visita, deixant la casa tancada i sense ningú a l'interior.

Quan, una hora més tard, va tornar-hi un familiar seu, veié que la casa acabava d'ésser objecte d'un gran trasbalsament, havent-se efectuat el robatori d'algunes mantes, mitja dotzena de mocadors, un anell de dona i 30 pessetes en metàl·lic.

Els lladres, havien entrat forçant un finestró els vidres del qual ja eren trencats i una volta comès el fet amb notable rapidesa, certament, desaparegueren amb no menys llestesa i sense deixar rastre.

El denunciant no té coneixement ni sospita de ningú que hagi pogut cometre el fet.

No hay comentarios: