lunes, 20 de enero de 2020

El Dia, edició dissabte 25 d’abril de 1.936, pàg. 1


DEMÀ, TOTHOM À VOTAR!

Cal anar a votar

Cal que en les eleccions de demà es produeixi una d’aquelles grans mobilitzacions del catalanisme que mai no han fallat en les ocasions i moments de la més alta transcendència política. Les multituds ingents de Lliga Catalana son sempre afirmatives en tots els ordres de la lluita política. I per això demà han d'acudir com un sol home a expressar a les urnes llur pensament sobre una qüestió tan important com és la designació dels compromissaris que el dia 10 del mes que ve han d'elegir el President de la República. Els electors catalanistes acudiran demà als comicis, conscients que no hi ha inhibició justificable davant el fet d'aquestes eleccions que poden assenyalar un moment definitiu per a la vida de la República i per als destins del règim autonòmic de Catalunya.

La mobilització de les grans masses del catalanisme històric, es produirà demà amb tota certesa. Millor dit, ha començat ja de produir-se a hores d'ara dintre l'ambient preliminar a aquesta lluita de demà. Ho diu bé prou la gran vibració de ciutadania que registrà anit l'acte encoratjador de Lliga Catalana al Tívoli. Ho deien prou els esclats d'entusiasme suscitats per la paraula viva i patriòtica de Francesc Cambó. I ho diuen, així mateix, la disciplina i l’entusiasme amb què es disposen a participar en la lluita de demà les multituds de la Lliga arreu de Catalunya.

En la seva magnifica dissertació d'ahir deia l’il·lustre líder de Lliga Catalana: "Vull dir-vos que a Barcelona, un acte de voluntat dels que ací m'escolteu pot ésser suficient per a produir diumenge la victòria nostra. No hi ha en aquestes eleccions cap de les circumstàncies d'ordre accidental i sentimental que provocaren la victòria del Front Popular el 16 de febrer. Si vosaltres us poseu a treballar activament, diumenge podríem obtenir una victòria; victòria del sentit de pau, de tolerància, de convivència que es el que personifica avui el partit de Lliga Catalana". I això que diu el senyor Cambó de Barcelona, és aplicable arreu de Catalunya. Si les grans masses d'ordre catalanes formessin demà activament com un sol home entorn de les candidatures de la Lliga, úniques que tindrà enfront el Bloc d'Esquerres, la nostra victòria seria un fet demà arreu de Catalunya.

Cal, doncs, anar a votar. I cal treballar amb decisió i entusiasme per a convèncer els indiferents i els que atorguen a les eleccions de demà un interès secundari. Cal convèncer, així mateix, el gran nucli electoral femení que no està prou preparat encara per a capir la importància veritable de les eleccions de demà. Les dones han de saber també que en les eleccions de demà es dirimeix un problema de la vida pública vinculat a la pau i a la tranquil·litat de totes les llars ciutadanes. Electors catalanistes, homes í dones, cal que a Terrassa no en manqui tampoc cap, demà, a les urnes. A VOTAR I A FER VOTAR LA CANDIDATURA DE COMPROMISSARIS DE LLIGA CATALANA.

No hay comentarios: