miércoles, 29 de enero de 2020

La Veu de Catalunya, 3 de maig de 1.936, pàg. 4


Organitzada per la Joventut Catalanista i Secció Femenina, tindrà lloc avui, la Diada dels Patrons de Catalunya.

El primer acte commemoratiu serà commemoratiu serà la celebració d’un ofici religiós a les esglésies romàniques de Sant Pere. Seguirà una ballada de sardanes. A la tarda, una festa de societat a l’estatge social dels organitzadors, durant la qual hi haurà el repartiment d’unes medalles guanyades pels joves esportius de la Joventut Catalanista.

Els llocs hàbils per a instal·lar-hi els firaires la seva parada, han quedat tots ocupats i no s’ha pogut atendre, encara, totes les sol·licituds que s’han fet. Per tant, és de creure que la fira que comença avui es veurà extraordinàriament lluïda.

Després de les reunions que han tingut lloc a l’Alcaldia, entre la part patronal i obrera de la fàbrica de gèneres de punt «A. Blasi Canela», que com se sap es trobava afectada per un conflicte intern, els obrers reingressaran al torn de les nou del vespre al treball, donant per acabada la seva actitud de protesta.

En la reunió, doncs, s’arribà a una solució harmònica entre les dues parts, evitant així la continuació de l’esmentat conflicte.

La secció de Cultiu del Casino del Comerç, una vegada finit el curset de Psicologia darrerament organitzat, n’anuncia un altre de nou, compost de tres conferències, sobre «vulgarització de coneixements generals de filatura», el qual ha estat encomanat al culte professor de l’Escola Industrial i de la d’Arts i Oficis, de la nostra ciutat, En Vicenç Galceran Escofet.

La primera d’aquestes converses, tindrà lloc el proper dia 8 de maig, la qual serà basada sobre «Nocions preliminars». El dia 12 del mateix mes, el mateix conferenciant, parlarà sobre. «Coneixements generals de filatura: Pentinatge».

I finalment, amb el tema: «Coneixements generals de filatura: Filatura pròpiament dita», el senyor Galceran clourà el dia 15 de maig, el seu curset.

Totes aquestes conferències, seran il·lustrades amb projeccions i començaran a les 10 del vespre dels dies anunciats. Per tal de completar-les millor, s’efectuarà a més a més una visita de gran interès a l’Escola Industrial de la nostra ciutat, el 17 del present mes de maig.

No hay comentarios: