miércoles, 8 de enero de 2020

L’Acció, dimecres 15 d’abril de 1.936 pàg. 3


Els actes celebrats aquests dies a Terrassa.

La poca extensió de les nostres planes no ens permet de donar notícies, avui, dels molts actes oficials, artístics, esportius i etc. Celebrats esplendorosament a Terrassa aquests dies.

Les publicaren demà, tal com mereix la importància de tot allò que ha constituït la commemoració del V Aniversari de la República.

UN ARTISTA MOR D’UN ATAC CARDIAC.

Durant la nit del passat dissabte, quan amb tota normalitat es desenvolupava una de les populars sessions de varietats al saló Sevilla, a un dels artistes anomenat Enric de Lara de la Vega, li sobrevingué un fort atac cardíac.

Immediatament fou traslladat amb un cotxe que desinteressadament s’oferí al Dispensari Mèdic. Després d’alguns tràmits, quan hom intentava prestar-li assistència facultativa, l’artista ja era cadàver.

Avisada la Creu Roja, unes hores més tard conduïren el cos de l’infortunat artista al dipòsit judicial.

UNA GRAVÍSSIMA DESGRÀCIA.

A tres quarts de nou del vespre del passat dissabte, quan la conciutadana, Josepa Turu de 58 anys, amb domicili al carrer Francesc Macià, 18, es dirigia a casa seva, de resultes d’una forta trompada que un autobús donà a un carro, en el precís moment que la susdita dona passava, l’animal del carro s’esvera un xic pujant a la vorera i un dels braços del carro estampà a la dona contra la paret, trencant-li tres costelles i produint-li altres lesions de menys importància.

Les persones que presenciaren la desgràcia, agafaren la desgràcia, agafaren la desgraciada, portant-la al domicili particular del doctor Domènech, instal·lat al carrer de la Creu, on la curaren. Sembla que l’estat de la Turu és en extrem delicat.

El fet ha estat denunciat al Jutjat d’instrucció.

DENÚNCIA PER AGRESSIÓ.

Ha estat denunciat al Jutjat Municipal, el conciutadà Tomàs Ruhé, domiciliat a una taberna de la Cucullada, el qual dissabte passat amenaçà i agredí a Salvador Vila. De la agressió hom el tingué de curar al Dispensari.

CONFLICTE SOCIAL DIRIMIT A L’ALCALDIA.

Una representació de patrons i altra d’obrers, aquest matí ha sostingut una extensa entrevista amb l’alcalde, senyor Morera.

Aquesta entrevista està relacionada amb el conflicte sorgit a la casa de gènere de punt «Barata i Caralt», en la qual volen fer passar per desig dels mateixos treballadors, a dos joves que ja teixien, a ajudants.

No hay comentarios: